TECH

MWC 2022: Τα νέα smartphones που έρχονται σύντομα στην ελληνική αγορά

MWC 2022: Τα νέα smartphones που έρχονται σύντομα στην ελληνική αγορά
Αρκετά νέα μοντέλα, παρουσίασαν οι κατασκευαστές smartphones στο φετινό Mobile World Congress

Αρκετά νέα μοντέλα, πολλά από τα οποία απευθύνονται στα μεσαία προς υψηλά στρώματα της αγοράς, παρουσίασαν οι κατασκευαστές smartphones στο φετινό MWC Barcelona, γνωστό στο ευρύ κοινό ως Mobile World Congress, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Το MWC Barcelona, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, επέστρεψε φέτος σε μία μορφή κανονικότητας και παρά το γεγονός ότι είναι πιο «μικρό» σε σχέση με τις προ πανδημίας εκδηλώσεις έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς κατασκευαστές, κυρίως εκείνους που βρίσκονται σε ανοδική πορεία να παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα τους.

Μία τάση που είδαμε ήταν μοντέλα που προσφέρουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές. Αλλά και συσκευές που απευθύνονται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς και έχουν ως στόχο να ανταγωνιστούν τα κορυφαία μοντέλα της Samsung και της Apple.

Μεταξύ των εταιρειών που κέρδισαν τις εντυπώσεις, όσον αφορά την παρουσία τους στη Βαρκελώνη, ήταν η TCL και η realme που είχαν αρκετές ανακοινώσεις. με την Honor, επίσης, να δείχνει πάντως τις προθέσεις της για την εξέλιξη της σε ένα κορυφαίο brand.

Η Xiaomi συνεχίζει να παρουσιάζει μοντέλα με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά για τα μεσαία στρώματα της αγοράς, η Nokia (HMD Global) να θέλει να επικεντρωθεί στις προσιτές συσκευές και νέους «παίκτες» όπως η Oppo να ετοιμάζονται για την είσοδο τους στην ελληνική αγορά.

realme

Η realme έδειξε γιατί θεωρείται από τα ανερχόμενα ονόματα στην παγκόσμια αγορά των smartphones παρουσιάζοντας το GT 2 Pro, το οποίο είναι από τις πρώτες συσκευές με τον Snapdragon 8 Gen 1, τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm, και γενικότερα έχει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και θα έρθει σύντομα στην ελληνική αγορά σε μία αρκετά ελκυστική τιμή.

Κορυφαία οθόνη 6,7 ιντσών με πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν, κάμερα με τον κύριο φακό να έχει ανάλυση στα 50 megapixel και γρήγορη φόρτιση στα 65W.

Η γρήγορη φόρτιση είναι από τους τομείς που δίνει έμφαση η realme, η οποία ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2022 το GT neo 3 θα μπορεί να φορτίζει στα 150W! Η realme ανακοίνωσε ακόμη το πιο «απλό» και συνάμα πιο προσιτό GT 2, το οποίο επίσης θα δούμε σύντομα στην ελληνική αγορά.

TCL

Μία από τις εκπλήξεις του MWC Barcelona 2022 είναι η TCL, η οποία δείχνει αποφασισμένη να «εκδημοκρατίσει» τεχνολογίες όπως το 5G αλλά και η κάμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα νέα smartphones της TCL έρχονται με κάμερα όπου η ανάλυση είναι στα 50 megapixel με τις τιμές να ξεκινούν από τα 139 ευρώ!

Το κορυφαίο μοντέλο είναι πάντως το TCL 30 5G, το οποίο στα 249 ευρώ θα είναι από τις πιο προσιτές 5G συσκευές, διαθέτοντας παράλληλα τόσο εξαιρετικό σχεδιασμό όσο και πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πάντως, στην περίπτωση της TCL, θα έλεγε κανείς ότι τις εντυπώσεις «έκλεψαν» τα foldable μοντέλα που παρουσίασε, τα οποία είναι μεν σε πρωτότυπη μορφή ακόμη αλλά αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδίως το μοντέλο όπου η οθόνη ξεδιπλώνεται και επεκτείνεται (fold n’ roll) ήταν από αυτά που εντυπωσίασαν περισσότερο όσους είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά.

Honor

Η Honor, έχοντας πλέον «ανεξαρτητοποιηθεί» από τη Huawei και όντας σε θέση να ενσωματώνει τις υπηρεσίες της Google, θέλει να βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών.

Στη Βαρκελώνη ανακοίνωσε το Honor Magic4 και το Honor Magic4 Pro, τα οποία θα δούμε πριν το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη σειρά απευθύνεται στα ανώτερα στρώματα της αγοράς με τις τιμές λιανικής να αναμένεται να ξεκινούν σε επίπεδα άνω των 1000 ευρώ. Η τιμή δικαιολογείται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η κορυφαία κάμερα που διαθέτουν, τον πολύ όμορφο σχεδιασμό, τη μεγάλη οθόνη των 6,8 ιντσών και τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 που χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα πάντως με τα στελέχη της Honor που είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, ο στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει εμπειρίες στους καταναλωτές και να γίνει ένα brand που θα εμπιστεύονται οι χρήστες. Το πλάνο, πάντως, περιλαμβάνει και πιο προσιτές συσκευές που θα απευθύνονται στα μεσαία στρώματα της αγοράς και θα δούμε μέσα στο 2022.

Xiaomi

H Xiaomi «απέφυγε» να παρουσιάσει στη Βαρκελώνη την επόμενη «ναυαρχίδα» της, τη σειρά 12, καθώς αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο MWC Barcelona πάντως είχε δύο νέα μοντέλα που χρησιμοποιούν το brand της Poco, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές και στην ελληνική αγορά.

Το Poco X4 Pro 5G είναι ένα smartphone που προσφέρει εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοσης, καθώς διαθέτει οθόνη 120Hz AMOLED, κάμερα 108MP και γρήγορη φόρτιση 67W.

Το έτερο νέο μοντέλο που ανακοινώθηκε είναι το Poco M4 pro, το οποίο AMOLED στα 90Hz σε συνδυασμό με διπλά ηχεία, υψηλής ανάλυσης κύρια κάμερα 64MP, τροφοδοτούμενη από το υψηλών επιδόσεων MediaTek Helio G96 και ταχεία φόρτιση 33W.

Nokia

Η HMD Global είναι η εταιρεία που χρησιμοποιεί το brand της Nokia όσον αφορά στα smartphones.

Στη Βαρκελώνη ανακοίνωσε 3 νέα μοντέλα, τα C21, C21 Plus και C2 2nd Edition, τα οποία κινούνται σε επίπεδα τιμών μεταξύ 100 και 200 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η στρατηγική που θα ακολουθήσει επικεντρώνεται σε αυτή την κατηγορία τιμών και τους επόμενους μήνες αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην ελληνική αγορά, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει την αναγνωρισιμότητα του brand Nokia στη χώρα μας.

Oppo

Νέος «παίκτης» στην ελληνική αγορά θα είναι μέσα στο 2022 -πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι- η Oppo, η οποία, αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως.

Η κινεζική εταιρεία παρουσιάζει στο περίπτερο της στο MWC Barcelona συσκευές όπως είναι τα μοντέλα της σειράς Find X5 που χρησιμοποιούν κάμερες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Hasselbad, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στις φωτογραφικές κάμερες.

Η Oppo δημιούργησε πάντως αίσθηση ανακοινώνοντας ότι εισέρχεται στο χώρο των foldable συσκευών, ενώ ένα από τα μεγάλα ατού της είναι η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που αναπτύσσει.

Μάλιστα, ανακοίνωσε έναν γρήγορο φορτιστή στα 150W και έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να ανέβει στα 240W, όπερ σημαίνει ότι θα μπορεί να φορτίσει ένα smartphone με μπαταρία στα 4500 mAh μέσα σε μόλις 9 λεπτά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ