TECH

Διαφοροποίηση και καινοτομία τα κλειδιά της επιτυχίας για τη realme

Διαφοροποίηση και καινοτομία τα κλειδιά της επιτυχίας για τη realme
O Madhav Seth, αντιπρόεδρος της realme και επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της κινεζο-ινδικής εταιρείας

Η διατήρηση στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής αγοράς των smartphones με την παράλληλη επέκταση της σε νέες κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας δείχνουν να αποτελούν τους βασικούς στόχους της realme, μίας εταιρείας που εξελίσσεται στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κατασκευαστή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θα είμαι ικανοποιημένος αν στο τέλος του 2022 παραμένουμε στην 4η θέση της κατάταξης της ευρωπαϊκής αγοράς στο smartphones και έχουμε αυξήσει τις πωλήσεις μας κατά 20%» σημειώνει στο CNN Greece ο Madhav Seth, αντιπρόεδρος της realme και επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της κινεζο-ινδικής εταιρείας.

Ο κ. Seth κατέχει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της realme Ευρώπης και υπό αυτή την ιδιότητα βρέθηκε στο πρόσφατο MWC Barcelona, το κορυφαίο ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς κινητής τηλεφωνίας στο περιθώριο του οποίου τον συναντήσαμε. Στη Βαρκελώνη, η realme παρουσίασε το νέο GT 2 Pro, μία συσκευή που προσφέρει χαρακτηριστικά που συναντάμε στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς με την τιμή του, όμως, να πλησιάζει περισσότερο προς τα επίπεδα της μεσαίας κατηγορίας. «Στα χαμηλά και μεσαία στρώματα της αγοράς μπορείς να διαφοροποιηθείς προσφέροντας καινοτομία και χαρακτηριστικά που συναντάμε στα πιο υψηλά επίπεδα» τονίζει ο κ. Seth.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της realme, η καινοτομία θα πρέπει να προσφέρει πρακτικές λύσεις, να επιλύει ζητήματα που απασχολούν τον χρήστη και ταυτόχρονα να βοηθά στην βελτίωση της καθημερινότητας μας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα παράδειγμα είναι η γρήγορη φόρτιση όπου η realme είναι από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες στο χώρο με το GT Neo 3, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα να υποστηρίζει φόρτιση στα 150W! Όμως, το ζητούμενο, όπως σημειώνει ο κ. Seth, «είναι να καταφέρεις να επεκτείνεις πόσο «αντέχει» η μπαταρία χωρίς να χρειάζεται φόρτιση. Ο στόχος είναι να επιλύεις τέτοια καθημερινά ζητήματα. Και δοκιμάζουμε τέτοιου είδους καινοτομίες».

Ο ανταγωνισμός εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες καθώς επεκτείνονται στην Ευρώπη όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. «Προσωπικά, μου αρέσει ο ανταγωνισμός γιατί μας κάνει καλύτερους» τονίζει ο κ. Seth. «Και αυτό που θα πρέπει να περιμένετε από εμάς είναι πως θα είμαστε ένας έμπιστος συνεργάτης», σημειώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της realme, σπεύδοντας να προσθέσει ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την εταιρεία να δημιουργήσει το δικό της οικοσύστημα. «Έχουμε ξεκινήσει συνεργασίες με πολλές εταιρείες καθώς αυτό που επιδιώκουμε είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα κάθε συσκευή μας να επικοινωνεί με όλες τις άλλες», τονίζει ο κ. Seth.

Ένα παράδειγμα της επέκτασης του οικοσυστήματος είναι η ελληνική αγορά. «Η Ελλάδα είναι από τις αγαπημένους μου αγορές αλλά υπάρχει περιθώριο ανάπτυξη» επισημαίνει ο κ. Seth, σπεύδοντας να προσθέσει ότι στα άμεσα πλάνα είναι η διεύρυνση της γκάμας των συσκευών που προσφέρει η realme στη χώρα μας αρχής γενομένης με φορητούς υπολογιστές και τηλεοράσεις.

To GT 2 Pro θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» της realme όσον αφορά στα smartphones για το 2022 με τον κ. Seth να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για κάποια έκπληξη. «Αυτό είναι το πλάνο αλλά θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει και στο τμήμα της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων» επισημαίνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της realme.

Όσον αφορά το γεγονός ότι η realme κινείται με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσουν «πρόβλημα» καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν σε τόσο υψηλά επίπεδα, ο κ. Seth δεν δείχνει να ανησυχεί. «Είμαι οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων οπότε ξέρω πότε να φρενάρω», τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος της realme.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ