TECH

Με τα νέα μοντέλα της η Xiaomi στοχεύει στην κορυφή της αγοράς των smartphones

Με τα νέα μοντέλα της η Xiaomi στοχεύει στην κορυφή της αγοράς των smartphones

Αποστολή στη Βιέννη

Η άνοδος προς την κορυφή στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών δεν είναι μία καθόλου εύκολη προσπάθεια, ειδικά για μία «νέα» εταιρεία που καλείται να χτίσει το όνομα της μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η Xiaomi, όμως, πέτυχε μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να είναι πλέον σε θέση να δηλώνει ότι για το 2021 κατέλαβε στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των smartphones με ένα μερίδιο της τάξεως του 14%, στη 2η θέση στην αντίστοιχη κατάταξη της Ευρώπης με το μερίδιο στο 23% και στην πρώτη στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με το αντίστοιχο μερίδιο να φθάνει στο 31%. Και με τη νέα, κορυφαία σειρά μοντέλων της επιδιώκει, φυσικά, να παραμείνει στην κορυφή και το 2022, αξιοποιώντας επιπλέον και ένα συνεχώς διευρυνόμενο οικοσύστημα ψηφιακών συσκευών που προωθεί τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερη επιτυχία.

Λίγες εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση 12 ετών από την ίδρυση της, η Xiaomi παρουσίασε και επίσημα -όσον αφορά την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης- τα μοντέλα της 12 series, με την Pro έκδοση να αποτελεί πλέον τη «ναυαρχίδα» της κινεζικής εταιρείας για το 2022. Η παρουσίαση έγινε στη Βιέννη με τα μοντέλα να είναι άμεσα διαθέσιμα και τις πρώτες δύο εβδομάδες της διαθεσιμότητας να υπάρχουν ουκ ολίγες προσφορές.

Xiaomi 12

Τα μοντέλα της 12 series είναι τρία (Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 και Xiaomi 12X) και έρχονται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες των χρηστών με μία εκ των βασικών διαφορών να αφορά το μέγεθος της οθόνης που διαμορφώνεται στις 6,73 ίντσες για την Pro έκδοση και στις 6,28 ίντσες για τις άλλες δύο. H έμφαση δείχνει να δίνεται σε τομείς όπως είναι η λήψη φωτογραφιών και video όπου η Xiaomi έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου, καθώς επίσης και σε τομείς όπως είναι οι επιδόσεις αλλά και η φόρτιση της μπαταρίας με την κινεζική εταιρεία να είναι εκ των πλέον καινοτόμων όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

Τα μοντέλα της σειράς Xiaomi 12, σύμφωνα με την εταιρεία, επιτρέπουν στους χρήστες να καταγράψουν λήψεις ποιότητας στούντιο ανεξάρτητα από την περίσταση - είτε πρόκειται για δύσκολες συνθήκες φωτισμού είτε για κινούμενα αντικείμενα. Οι τρεις συσκευές διαθέτουν ένα τριπλό σύστημα καμερών επαγγελματικού επιπέδου, που περιλαμβάνει μια κύρια ευρυγώνια κάμερα στα 50MP, με δυνατότητα εγγραφής 8K στα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12.

Το Xiaomi 12 Pro διαφοροποιείται χάρη στο κορυφαίο τριπλό σύστημα κάμερας στα 50MP, η οποία διαθέτει έναν τελευταίας τεχνολογίας ultra-large κύριο αισθητήρα Sony IMX707. Ο αισθητήρας αυτός, μπορεί να συλλάβει μεγάλες ποσότητες φωτός και ενισχύει προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης με μεγαλύτερες ταχύτητες εστίασης και αυξημένη ακρίβεια χρώματος. Την ίδια στιγμή, τα Xiaomi 12 και Xiaomi 12X διαθέτουν υπερ-ευρυγώνιας κάμερα 13MP, μαζί με κάμερα telemacro 5MP.

Σημειωτέον πως τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 κυκλοφορούν με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1, εκ των κορυφαίων επεξεργαστών παγκοσμίως, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με διαδικασία 4nm και βελτιώνει τις επιδόσεις rendering κατά 30% και την ενεργειακή απόδοση κατά 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Οι τρεις συσκευές διαθέτουν οθόνες AMOLED Dot Display με βαθμολογία A+ από το DisplayMate καθώς και υποστήριξη TrueColor. Η οθόνη προστατεύεται από το ανθεκτικό στις γρατζουνιές Corning Gorilla Glass Victus, και υποστηρίζει Dolby Vision. Τέλος, η νέα σειρά Xiaomi 12 υποστηρίζει επίσης HDR 10+.

Μία σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι όσον αφορά τον τομέα της φόρτισης. Το Xiaomi 12 Pro υποστηρίζει την τεχνολογία 120W Xiaomi HyperCharge κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η μπαταρία των 4.600 mAh μπορεί να φορτίζεται πλήρως σε 18 λεπτά. Τα Xiaomi 12 και Xiaomi 12X κυκλοφορούν με μπαταρία στα 4,500mAh σε ένα κομψό σχεδιασμό. Αμφότερες οι συσκευές υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση στα 67W φόρτιση. Τέλος, τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 υποστηρίζουν επίσης ασύρματη φόρτιση 50W και αντίστροφη φόρτιση 10W.

Όσον αφορά στις τιμές, το Xiaomi 12 Pro με 12 GB μνήμη και 256 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι στα 1099 ευρώ, το Xiaomi 12 με 8 GB μνήμη και 256 GB αποθηκευτικό χώρο στα 899 ευρώ και στα 849 ευρώ με 128 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ το Xiaomi 12X είναι στα 699 ευρώ για την έκδοση με 8 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο. Σημειωτέον πως για τις συσκευές Xiaomi 12X, Xiaomi 12 και Xiaomi 12 Pro που θα αγοραστούν στο διάστημα 14/4/2022 και έως 14/5/2022, θα ισχύει δωρεάν αλλαγή οθόνης κατά τους πρώτους 6 μήνες από την ημέρα αγοράς του προϊόντος.

Νέα smartwatches

Η Xiaomi, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της εντός και εκτός Ελλάδος, δεν ποντάρει πάντως μόνο στα smartphones αλλά γενικότερα στο οικοσύστημα των ψηφιακών συσκευών της. Και δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τα smartphones της σειράς Xiaomi 12 παρουσίασε και δύο νέα «έξυπνα» ρολόγια.

Με συνολικά 117 λειτουργίες fitness, συμπεριλαμβανομένων 19 «επαγγελματικών» λειτουργιών, τα Xiaomi Watch S1 και S1 Active μπορούν να λειτουργήσουν αυτόματα όταν ανιχνεύσουν περπάτημα ή τρέξιμο, είτε σε εξωτερικό χώρο είτε σε ηλεκτρικό διάδρομο. Συμβατές με τις εφαρμογές Strava και Apple Health, οι συσκευές, σύμφωνα με τη Xiaomi, διατηρούν βελτιωμένη παρακολούθηση της υγείας σας με λειτουργίες όπως: παρακολούθηση κορεσμού του οξυγόνου του αίματος SpO2, παρακολούθηση του γυναικείου κύκλου και βελτιωμένη παρακολούθηση ύπνου. H σειρά Xiaomi Watch S1 υποστηρίζει κλήσεις μέσω Bluetooth, πληρωμές μέσω Mastercard NFC και τη voice assistant Amazon Alexa . Όταν είναι πλήρως φορτισμένη η μπαταρία διαρκεί μέχρι και 12 μέρες κανονικής χρήσης ή 24 μέρες σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Η τιμή για το Xiaomi Watch S1 είναι στα 249 ευρώ και στα 199 ευρώ για το S1 Active.

Νέα ασύρματα ακουστικά

Επιπλέον, η Xiaomi παρουσίασε και δύο νέα «πραγματικά» ασύρματα ακουστικά (TWS). Εκ των δύο, τα κορυφαία είναι τα Buds 3T Pro, τα οποία συνδυάζουν καινοτομίες σε hardware και λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου ενός 10 mm dual-magnet dynamic driver με επίστρωση τμημάτων DLC, καθώς και υποστήριξη για κωδικοποιητή ήχου LHDC 4.09. Τα Xiaomi Buds 3T Pro διαθέτουν έως και 40dB ενεργό υβριδικό noise cancellation. Oi χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες active noise cancellation ή να διαλέξουν το Adaptive mode το οποίο επιτρέπει στα ακουστικά να προσαρμόζονται αυτόματα με βάση τον ήχο του περιβάλλοντος. Με το Transparency mode οι χρήστες μπορούν να έχουν γνώση όλων όσων γίνονται γύρω τους, ενώ βρίσκονται σε κίνηση.

Τα συγκεκριμένα ακουστικά μπορούν να προσφέρουν έως και 6 ώρες αναπαραγωγής με μία φόρτιση ή 24 ώρες με τη θήκη τους. Θα είναι διαθέσιμα από τις 11 Απριλίου με την τιμή να είναι στα 179 ευρώ αλλά για τις προπαραγγελίες να διαμορφώνεται στα 149 ευρώ.

Το δεύτερο ζευγάρι ακουστικών που ανακοινώθηκε είναι τα Xiaomi Buds 3. Με τρεις λειτουργίες ANC, τα Xiaomi Buds 3 προσφέρουν στους χρήστες έως και 40dB noise cancellation. Υποστηρίζουν συνδεσιμότητα σε δύο συσκευές, καθώς και ασύρματη φόρτιση και προσφέρουν έως και 7 ώρες αναπαραγωγή με μία μόνο φόρτιση και έως και 32 ώρες συνολική χρήση με τη θήκη τους. Διαθέσιμα και αυτά από τις 11 Απριλίου με την τιμή να είναι στα 129 ευρώ αλλά στις προπαραγγελίες να «πέφτει» στα 99 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ