TECH

Better Origin: «Σήκωσε» 16 εκατ. δολάρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της

Better Origin: «Σήκωσε» 16 εκατ. δολάρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της
Στα 16 εκατ. δολάρια ανέρχεται το ύψος του νέου γύρου χρηματοδότησης που ολοκλήρωσε πρόσφατα η startup εταιρεία αγροτεχνολογίας Better Origin

Στα 16 εκατ. δολάρια ανέρχεται το ύψος του νέου γύρου χρηματοδότησης που ολοκλήρωσε πρόσφατα η startup εταιρεία αγροτεχνολογίας Better Origin.

Στον συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης Balderton Capital και συμμετείχαν οι υφιστάμενοι επενδυτές Fly Ventures και Metavallon VC.

Τα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, όπως επισημαίνει στη σχετική γραπτή δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της startup, Φώτης Φωτιάδης, για την εξεύρεση συνεργατών που μοιράζονται το ίδιο όραμα με την Better Origin.

Η Better Origin επεξεργάζεται τοπικά απορρίμματα τροφίμων και τα μετατρέπει σε υψηλής ποιότητας, βιώσιμες ζωοτροφές με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης στις μίνι-φάρμες εντόμων, με τις οποίες αναπαράγει τους φυσικούς κύκλους που παρατηρούνται στη τροφική αλυσίδα.

Η επιτόπια παραγωγή ζωοτροφών μειώνει τα απορρίμματα τροφίμων, μειώνει το κόστος κατανάλωσης ζωοτροφών και τις εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα ενισχύει την παραγωγικότητα για τον αγρότη και την επισιτιστική ασφάλεια για όλους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η λύση που έχει αναπτύξει η εταιρεία αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου σήμερα: πως θα εξασφαλίσει τη διατροφή ενός αυξανόμενου πληθυσμού με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο.

Η απάντηση έρχεται με την μετατροπή της τροφικής αλυσίδας από παγκόσμια, σε τοπική. Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία έχει δημιουργήσει αποκεντρωμένες μίνι-φάρμες εντόμων, οι οποίες με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνη λαμβάνουν τοπικά απορρίμματα τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ και τα μετατρέπουν σε υψηλής ποιότητας, βιώσιμες ζωοτροφές.

Με τον τρόπο αυτό, η Better Origin εκμηδενίζει την ανάγκη μεταφοράς ζωοτροφών από το ένα μέρους του κόσμου στο άλλο και αντιμετωπίζει τόσο την έλλειψη βιωσιμότητας όσο και την έλλειψη ασφάλειας που είναι εγγενής στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων.

Οι φάρμες εντόμων της εταιρείας αναπαράγουν τις συνθήκες που υπάρχουν στη φύση, όπου τα τρόφιμα καταναλώνονται από τα έντομα και ανακυκλώνονται σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την ανάπτυξη άλλων ζώων.

Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματοποίηση για να δημιουργήσει το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτού του κύκλου, η Better Origin παράγει έντομα (black soldier fly larvae), τα οποία μπορούν να χορηγηθούν ως τροφή στα ζώα της φάρμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ