TECH

Wealthyhood: Νέα χρηματοδότηση στην εφαρμογή που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να επενδύουν

Wealthyhood: Νέα χρηματοδότηση στην εφαρμογή που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να επενδύουν
Ευκαιρίες για να κάνει κάποιος επένδυση υπάρχουν πολλές. Όμως, δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να κάνουν μία σωστή επένδυση και να δημιουργήσουν ένα καλό χαρτοφυλάκιο

Ευκαιρίες για να κάνει κάποιος επένδυση υπάρχουν πολλές. Όμως, δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να κάνουν μία σωστή επένδυση και να δημιουργήσουν ένα καλό χαρτοφυλάκιο.

Συν ότι σε πολλές περιπτώσεις, το ποσό που μπορεί να διαθέσει κάποιος για να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων δεν ξεπερνά τις μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Σε αυτούς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, πολλοί από τους οποίους είναι νεαρής ηλικίας, απευθύνεται η Wealthyhood, μία startup που ίδρυσαν στη Βρετανία δύο Έλληνες, ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης και ο Κώστας Φαλιάγκας, και η οποία, έχοντας ήδη κάνει τα πρώτα -αρκετά πετυχημένα- βήματα της, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Wealthyhood ανακοίνωσε πριν από μέρες ότι είναι η πρώτη startup που χρηματοδοτείται από τη Genesis Ventures. H τελευταία είναι το πρώτο business angel fund που δημιουργείται στην Ελλάδα και ο στόχος της είναι να συν-επενδύει με ιδιώτες επενδυτές (ή επιχειρηματικούς «αγγέλους») σε νέα, καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Στην περίπτωση της Wealthyhood, η επένδυση της Genesis Ventures ανέρχεται σε 315 χιλιάδες λίρες, ενώ ο συνολικός γύρος χρηματοδότησης όπου συμμετείχαν και ιδιώτες επενδυτές που προέρχονται από το χώρο του fintech, έφθασε στις 525 χιλιάδες λίρες.

Ένα ποσό, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα χρηματοδότηση, με το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που έχει συγκεντρώσει η Wealthyhood να ξεπερνά πλέον τις 750 χιλιάδες λίρες.

Η Wealthyhood είναι μία εφαρμογή για do-it-yourself επενδύσεις που απευθύνεται σε μακροχρόνιους επενδυτές. Πρακτικά, η Wealthyhood βοηθά τους χρήστες της -μέσα από μία σειρά από αυτοματοποιημένες διαδικασίες- να κάνουν τις δικές τους μικρές επενδύσεις και να δημιουργήσουν το προσωπικό χαρτοφυλάκιο.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην ευκολία της χρήσης κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανείς να έχει οικονομικές σπουδές προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει. Αρκεί να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις που του γίνονται όταν ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Επιπλέον, η εφαρμογή «μαθαίνει» από τη συμπεριφορά και τις επιλογές του χρήστη και κάνει τις δικές της προτάσεις, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους αλγορίθμους. Και επιπλέον δεν υπάρχει κάποια προμήθεια, το οποίο είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να έχει στη διάθεση του ένα πολύ μεγάλο ποσό προκειμένου να χρησιμοποιήσει τη Wealthyhood. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης στο CNN Greece, ο μέσος όρος των αρχικών κεφαλαίων που επένδυσαν οι υπάρχοντες χρήστες είναι περίπου στις 500 λίρες. Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το 99% των περίπου 4000 χρηστών που έχει η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή παραμένει με το 30% να είναι αρκετά ενεργό, ενώ το 20% αύξησε τα χρήματα που θέλει να επενδύσει.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη εδώ και μερικούς μήνες στη Βρετανία, έχοντας λάβει τις σχετικές άδειες, με τους δύο Έλληνες ιδρυτές να έχουν προχωρήσει στη δημιουργία θυγατρικής και στην Ελλάδα, όπου άλλωστε βρίσκεται και εργάζεται το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας, η οποία αποτελείται ήδη από 10 άτομα. Τα πλάνα για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του native app της Wealthyhood για κινητές συσκευές, όπως, φυσικά, και η δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τα βλέμματα είναι στραμμένα προς ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο στόχος είναι η απόκτηση της σχετικής άδειας σε κάποιο κράτος – μέλος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη δραστηριοποίησης και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ