Επίθεση DDoS από τους Anonymous στην Τράπεζα της Ελλάδος
Η κεντρική τράπεζα της Ελλάδος έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης από την ακτιβιστική ομάδα των «Ανώνυμων» την Τρίτη, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στους servers της, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Reuters.
«H επίθεση διήρκεσε λίγα λεπτά και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τα συστήματα ασφαλείας της τράπεζας. Το μόνο πράγμα που επηρεάστηκε από την επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack) ήταν το site μας», δήλωσε αξιωματούχος της τράπεζας.
Οι «Ανώνυμους» ξεκίνησαν την δράση τους το 2003, υιοθετώντας την μάσκα του Γκάι Φωκς ως σύμβολό τους.
«Ο Όλυμπος θα πέσει. Λίγες μέρες πριν ξεκινήσαμε την αναβίωση της επιχείρησης Ίκαρος. Σήμερα έχουμε «ρίξει» το website της Τράπεζας της Ελλάδος», δήλωσε η ομάδα μέσω ενός βίντεο στο You Tube.
«Με αυτή την επίθεση ξεκινά μια «καμπάνια» 30 ημερών κατά των sites των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως».
Εκρηκτική κατάσταση στο Ιράν από τις διαδηλώσεις: Για «πράκτορες ΗΠΑ - Ισράηλ» κάνει λόγο η Τεχεράνη (vid)
09:35
Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου στις Σέρρες
09:19
Ταξί: Έρχονται επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την Τρίτη - «Κάθε μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις στην Καβάλας»
09:15
Επίθεση της Ρωσίας με πυραύλους Oreshnik κατά της Ουκρανίας - Στόχος ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές (vid)
09:01