TECH

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κέρδισε 11 δισ. δολάρια σε μια ημέρα

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κέρδισε 11 δισ. δολάρια σε μια ημέρα
Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ (AP Photo/Nick Wass, File)

Μπορεί να έχασε τη θέση του ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ωστόσο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κάνει… ό,τι μπορεί για να την ξανακερδίσει.

Και φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο γιατί την περασμένη Πέμπτη, μέσα σε μόλις 24 ώρες, ο ιδρυτής του Facebook αύξησε την περιουσία του κατά σχεδόν… 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της Meta, της «μαμάς» εταιρείας του Facebook και του Instagram, αυξήθηκαν πάνω από 17% εκείνη την ημέρα.

Μάλιστα, έφτασε σε υψηλό 19% νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αυξάνοντας -για μερικές μόνο ώρες- την περιουσία του Ζάκερμπεργκ κατά 11,5 δισεκατομμύρια.

Παρότι η Meta δεν «έπιασε» τις προβλέψεις εσόδων της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο και ανακοίνωσε τη χαμηλότερη τριμηνιαία αύξηση εσόδων των τελευταίων ετών, οι επενδυτές πανηγυρίζουν την ανατροπή στον αριθμό των χρηστών -μια μέτρηση κλειδί για τους διαφημιστές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα… καταστροφικά τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Meta, τα οποία έκαναν τις μετοχές της εταιρείας να κατρακυλήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Αυτή η… κατρακύλα επηρέασε και τον ίδιο τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, στον οποίο ανήκει το 13% της Meta.

Ο ιδρυτής του Facebook έχασε την ένατη θέση στη λίστα του Bloomberg με τους πλουσιότερους του κόσμου και βρέθηκε στην 18η.

Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη ενδεχομένως να κέρδισε ξανά λίγο από το χαμένο έδαφος, αυξάνοντας την καθαρή του αξία στα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το τελευταίο διάστημα, η Meta δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως το TikTok ενώ υποστηρίζει πως η δραστηριότητά της «πληγώθηκε» από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Facebook και το Instagram ήταν μπλοκαρισμένα τον περασμένο μήνα ενώ αντίστοιχες προκλήσεις αναμένονται και το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ