TECH

Ρολόι μετατρέπει το χέρι σας σε οθόνη αφής

Ρολόι μετατρέπει το χέρι σας σε οθόνη αφής
Future Interfaces Group

Είναι η οθόνη του έξυπνου ρολογιού πολύ μικρή για τα δάχτυλά σας; Μπορείτε να την κάνετε μεγαλύτερη, μετατρέποντας το χέρι σας σε μία οθόνη αφής.

Ερευνητές του Future Interfaces Group του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, δημιούργησαν μία τεχνολογία που μετατρέπει το δέρμα σε αισθητήρα αφής.

«Μικρές συσκευές που φοριούνται, όπως τα smartwatches και τα ψηφιακά κοσμήματα, γίνονται πολύ γρήγορα βιώσιμες υπολογιστικές πλατφόρμες. Ωστόσο, το μικρό τους μέγεθος, περιορίζει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη», έγραψαν οι ερευνητές.

Η ομάδα θέλει να λύσει το πρόβλημα της μικρής οθόνης επεκτείνοντας τη στο δέρμα.

Η συσκευή τους, που ονομάζεται Skintrack, αποτελείται από δύο τμήματα: ένα δαχτυλίδι που εκπέμπει σήμα και ένα περικάρπιο ανίχνευσης. Χρησιμοποιεί δε ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στο περικάρπιο ώστε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του δαχτύλου που φοράει το δαχτυλίδι.

Όταν το δάχτυλο αγγίζει το δέρμα, στέλνει ηλεκτρικό σήμα υψηλής συχνότητας στο χέρι του χρήστη. Η συσκευή χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως ηλεκτρικό αγωγό. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά είναι ασφαλές και χρησιμοποιείται ήδη σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής τεχνολογίας.

Καθώς το δάκτυλο κινείται γύρω από το δέρμα, το σύστημα υπολογίζει τη θέση του με βάση την απόσταση του από τα ηλεκτρόδια. Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί ακόμα και μέσα από ένα στρώμα υφάσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ