TECH

Vivo Y33s: Tο smartphone του κομψού σχεδιασμού και των υψηλών επιδόσεων

Vivo Y33s: Tο smartphone του κομψού σχεδιασμού και των υψηλών επιδόσεων

Το smartphone είναι μία συσκευή που μας συνοδεύει σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας. Και όταν πρόκειται για μία συσκευή όπως το κινητό, που έχουμε συνεχώς μαζί μας, θέλουμε να είναι  κάποιο που ξεχωρίζει, τουλάχιστον από σχεδιαστικής πλευράς. Αλλά ένα σχεδιαστικά καλαίσθητο smartphone εκτός της εξωτερικής όψης χρειάζεται να είναι και εξελιγμένο τόσο για επαγγελματική όσο και κατά την προσωπική χρήση, διευκολύνοντας τον κάτοχο.

Η δημιουργία ενός smartphone με κομψό σχεδιασμό και υψηλές επιδόσεις αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μία πρόκληση στην οποία δείχνει να ανταποκρίνεται η vivo, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα τη διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.

Το Y33s είναι ένα από τα smartphones της vivo που διατίθενται ήδη στην ελληνική αγορά. Μία συσκευή που αποδεικνύει ότι η vivo ανταποκρίνεται στην προαναφερθείσα πρόκληση. Πολύ απλά γιατί είναι ένα smartphone όμορφο εξωτερικά και ταυτόχρονα από τα πλέον «ισχυρά» όσον αφορά στις επιδόσεις στην κατηγορία τιμής όπου ανήκει.

Εξωτερικά, το Y33s προκαλεί θετική εντύπωση. Με πάχος μόλις 8 χιλιοστά είναι εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ και η αισθητική του είναι τέτοια που καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά ότι έχεις ένα smartphone διαφορετικό από ό,τι άλλο θα μπορέσεις να βρεις. Διαθέσιμο σε δύο χρώματα (Mirror Black και Midday Dream) πρόκειται για ένα «μοδάτο» smartphone, το οποίο, όμως, δεν σταματά στην εξωτερική εμφάνιση.

Η οθόνη των 6,58 ιντσών είναι αρκετά μεγάλη ώστε να προσφέρει υψηλή χρωματική ευκρίνεια και λεπτομέρεια ανάλυσης, αφού φθάνει στο 1080p.

Όσον αφορά στις φωτογραφίες και στα videos, υπάρχει στην πίσω πλευρά της συσκευής ένα σύστημα τριπλής κάμερας με τη βασική κάμερα να προσφέρει ανάλυση 50 MP, ενώ υπάρχει και μπροστινή camera στα 16MP για selfies. Οι λειτουργίες της κάμερας συνεχίζονται με μια Super Macro Camera, για μεγαλύτερη ευκρίνεια κατά τις κοντινές λήψεις. Το σύστημα της κάμερας είναι από τα «ατού» της συσκευής της vivo, η οποία έχει επενδύσει στο πολυπόθητο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς.

Από τα βασικά ατού του Y33s πάντως είναι οι επιδόσεις που προσφέρει. Η συσκευή χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή MediaTek Helio G80, ο οποίος διασφαλίζει την ομαλή εκτέλεση όλων των εφαρμογών και την ταχεία επεξεργασία των εικόνων. Η μνήμη είναι στα 8 GB αλλά υπάρχει και η δυνατότητα για επέκτασή της μέσω της λειτουργίας Extended RAM 2.0. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στη συσκευή να αξιοποιεί στο έπακρο τα 8GB που διαθέτει η ενσωματωμένη μνήμη RAM για να «δανειστείτε» επιπλέον 4 GB μνήμης εργασίας από τα 128GB αποθηκευτικού χώρου για ομαλότερη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Οι εντυπώσεις είναι αρκούντως ικανοποιητικές καθώς οι επιδόσεις του Y33s κινούνται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό του.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που ενισχύει τον ισχυρισμό περί εξαιρετικών επιδόσεων σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών είναι η χρήση μίας μπαταρίας, χωρητικότητας 5000 mAh. Το χαρακτηριστικό αυτό καθιστά το smartphone ανθεκτικό στην εξάντληση της μπαταρίας, αφού θα είναι εξαιρετικά σπάνια η περίπτωση να χρειαστεί να συνδέσετε συχνά τον φορτιστή σας στο Y33s. Και αν αυτό κριθεί απαραίτητο, η φόρτιση θα ολοκληρωθεί ταχύτατα χάρη στην υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 18W.

Ο πρωτοφανής συνδυασμός σχεδιασμού και επιδόσεων γίνεται περαιτέρω ελκυστικός από την τιμή του Y33s. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι τα 249,90 ευρώ και το συνολικό «πακέτο» είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, ιδίως όταν μιλάμε για αυτή την κατηγορία τιμής.