TECH

vivo Y76 5G: Ένα «μεσαίας» τιμής smartphone με κορυφαία χαρακτηριστικά

vivo Y76 5G: Ένα «μεσαίας» τιμής smartphone με κορυφαία χαρακτηριστικά

Ποια είναι τα πλέον δημοφιλή smartphones; Εκείνα όπου ο συνδυασμός σχεδιασμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και τιμής είναι τέτοιος που κάνουν τον καταναλωτή να αισθάνεται ότι κέρδισε αυτό το κάτι παραπάνω που όλοι θέλουμε όταν κάνουμε μία αγορά.

Το Υ76 5G της vivo είναι ένα smartphone που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Άλλωστε, η vivo έχει καταφέρει να εξελιχθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε έναν εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως, έχοντας επικεντρωθεί να προσφέρει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές.

Το συγκεκριμένο smartphone ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό τον ορισμό. Μία συσκευή που είναι ιδιαίτερα όμορφη και εξαιρετικά λεπτή με πάχος μόλις 7,79 χιλιοστά. Επιπλέον, είναι πολύ ελαφριά, καθώς ζυγίζει μόλις 175 γραμμάρια και είναι το smartphone που σου αρέσει να κρατάς στο χέρι σου.

Στον όμορφο σχεδιασμό προσφέρει πολλά και η οθόνη των 6,58 ιντσών. Και αυτό γιατί η αναλογία οθόνης / σώματος συσκευής αγγίζει το 90,6% με 20:9 aspect ratio. Η οθόνη είναι εξαιρετικά φωτεινή δίνοντας δίνοντάς σου την εντύπωση ότι κρατάς ένα smartphone που κοστίζει πολύ παραπάνω από τα 329,90 ευρώ (προτεινόμενη τιμή λιανικής).

Όμως, ένα smartphone δεν το έχεις μόνο για την εξωτερική εμφάνισή του. Το vivo Y76 5G είναι μία συσκευή με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αξίζει αν ξεκινήσουμε την «εξερεύνηση» από ένα κύριο χαρακτηριστικό για τους καταναλωτές:από την κάμερα. Στην πίσω πλευρά υπάρχει ένα σύστημα τριπλής κάμερας με την κύρια κάμερα να προσφέρει ανάλυση να φθάνει στα 50 MP, ενώ υπάρχει macro και bokeh κάμερα. Αν προσθέσει κανείς την εξαιρετικά σταθερή εικόνα, αποτέλεσμα της αξιοποίησης εφαρμογών ΑΙ, τότε η ποιότητα λήψης φωτογραφιών και video φθάνει σε επίπεδα που συναντάμε σε πολύ ακριβότερα μοντέλα. Η λειτουργία ultra-stable video είναι μία εξαιρετικά χρήση εφαρμογή δεδομένου ότι κάνει εξαιρετικά δύσκολο να τραβήξει κανείς «κουνημένο» video.

Επιπλέον, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις νυχτερινές λήψεις αλλά και στις selfie φωτογραφίες. Σημειωτέον, πως η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 16 MP και λειτουργίες που επιτρέπουν τη λήψη ποιοτικών φωτογραφιών ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χάρη και σε λειτουργίες, όπως το face beauty και το soft spotlight.

Όσον αφορά στην καθημερινή χρήση, το Y76 5G έχει βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ένα από αυτά προκύπτει και από την ονομασία του. Το συγκεκριμένο μοντέλο της vivo λειτουργεί σε δίκτυα 5G, κάτι που πρακτικά σημαίνει πολύ καλύτερες ταχύτητες όσον αφορά στην πλοήγηση στο Διαδίκτυο αλλά γενικότερα στην αναπαραγωγή video από τις διάφορες υπηρεσίες streaming, η δημοτικότητα των οποίων είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Ελλάδα.

Όμως, εκεί που το Y76 5G δείχνει ότι είναι ένα κορυφαίο smartphone, στη μεσαία κατηγορία όπου κατατάσσεται , είναι όταν ο χρήστης «σπρώχνει» τη συσκευή στα όρια της, ανοίγοντας, για παράδειγμα, πολλές εφαρμογές. Το εν λόγω μοντέλο της vivo έρχεται με 8 GB μνήμη αλλά και τη δυνατότητα επέκτασης της αυτής με επιπλέον 4 GB, τα οποία «προέρχονται» από τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι μία πολύ βελτιωμένη εμπειρία χρήσης καθώς η συσκευή προσφέρει τη δυνατότητα να «τρέχουν» ταυτόχρονα 25 εφαρμογές και ο τελικός χρήστης να μπορεί να περιηγείται και να παίζει μεταξύ αυτών απρόσκοπτα!

Όσον αφορά στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι στα 128 GB και είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.

Ικανοποιητική είναι και η μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας είναι στα 4100 mAh. Αν και σε αυτό το θέμα, το vivo Y76 5G έρχεται με τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης στα 44W. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μία δυνατότητα που δείχνουν να επιζητούν όλο και περισσότερο οι καταναλωτές, δεδομένου ότι η γρήγορη φόρτιση διευκολύνει την καθημερινότητά μας, ιδίως όταν είμαστε άνω του μέσου όρου χρήστες smartphone.

Το vivo Υ76 5G είναι μία συσκευή που αξίζει να της δώσει παραπάνω προσοχή όποιος σχεδιάζει να αποκτήσει ένα smartphone και θέλει η αγορά του να είναι όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσα. Μία συσκευή που θα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλά τόσο πριν όσο και μετά την αγορά της.