TECH

Η λύση που «απελευθερώνει» τη δύναμη των δεδομένων της επιχείρησής σας

Η λύση που «απελευθερώνει» τη δύναμη των δεδομένων της επιχείρησής σας

Τα δεδομένα (ή data αν προτιμάτε τον αγγλικό όρο) εξελίσσονται σε ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Η αξία τους, όμως, δεν συνίσταται απλά στο να τα έχεις, αλλά και στο να μπορείς να τα αξιοποιείς. Και στην εποχή του αποκαλούμενου cloud computing, ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχούς αξιοποίησης των δεδομένων μίας επιχείρησης, υπάρχει η δυνατότητα να έχει κανείς πρόσβαση από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι παραδοσιακές λύσεις αποθήκευσης δεδομένων δεν αποτελούν πλέον την κατάλληλη προσέγγιση προκειμένου ένας οργανισμός να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τα data του. Απαιτείται μία νέα προσέγγιση που θα αξιοποιεί το cloud αλλά και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και το κυριότερο θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης και αξιοποίησης των δεδομένων σε οποιοδήποτε σημείο των υποδομών και αν βρίσκονται αυτά. Είτε στο αποκαλούμενο edge, ήτοι το «ακραίο» κομμάτι μίας δικτυακής υποδομής, είτε στο cloud είτε οπουδήποτε αλλού.

Με αυτό το σκεπτικό, η HPE, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και εκ των «ηγετών» στο χώρο των αποκαλούμενων edge-to-cloud υποδομών, αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Και δημιούργησε μία καινοτόμα προσέγγιση που αποκαλείται Unified DataOps.

Με το Unified DataOps, μία εταιρεία μπορεί κυριολεκτικά να «απελευθερώσει» την αξία των δεδομένων της. Και ο κύριος λόγος γι’ αυτό είναι επειδή δίνει τη δυνατότητα αφενός στα στελέχη ενός οργανισμού που χρειάζονται όλα τα διαθέσιμα δεδομένα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά εύκολα και γρήγορα και αφετέρου στους υπεύθυνους των τμημάτων πληροφορικής να μπορούν να διαχειρίζονται τις υποδομές αποθήκευσης σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου (από τo edge μέχρι το cloud) και αν βρίσκονται. Με εφαρμογές ΑΙ να βοηθούν στην ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση αλλά και διαχείριση αυτών. Σύμφωνα με την HPE, αυτή η νέα προσέγγιση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στο χώρο της αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων στην ιστορία της πληροφορικής.

Αυτή η νέα προσέγγιση απαιτεί και νέα συστήματα αποθήκευσης. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη νέα οικογένεια συστημάτων αποθήκευσης με την επωνυμία HPE Alletra. Η επωνυμία της νέας οικογένειας μεταφράζεται ως «σπινθηροβόλο φως» καθώς ο στόχος της ΗΡΕ είναι να επιτρέψουν σε μία επιχείρηση να «φωτίσει» την αξία των δεδομένων της. Τα συστήματα Alletra βασίζονται στην τεχνολογία NVMe, όμως, ένα κύριο πλεονέκτημα τους είναι πως μπορούν να αξιοποιούν τις δυνατότητες του cloud.

Χρησιμοποιώντας το Data Services Cloud Console, μία εξαιρετικά εύχρηστη εφαρμογή διαχείρισης, τα HPE Alletra 9000 και 6000 επιτρέπουν σε μία επιχείρηση να «τρέχει» κρίσιμης σημασίας εφαρμογές με ποσοστό 99,9999% εξασφαλισμένης διαθεσιμότητας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα εύκολα στην εγκατάσταση και τη διαχείρισή τους, ενώ η αναβάθμισή τους γίνεται εξαιρετικά εύκολα. Μάλιστα, η HPE προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης τους ακολουθώντας το μοντέλο storage as a service μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας HPE GreenLake.

Οι λύσεις της οικογένειας Alletra είναι διαθέσιμες από την Performance Technologies, έναν από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα, η οποία είναι και HPE Platinum Partner.

H Performance Technologies συνδυάζει την τεχνογνωσία των ανθρώπων της με τις τεχνολογίες αιχμής ενός στρατηγικού συνεργάτη όπως η HPE και επιδιώκει να προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διαχειριστούν και κυρίως να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους. Η εποχή της «απελευθέρωσης» της δύναμης των δεδομένων δείχνει να ξεκινά και προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τόσο την παραγωγικότητα όσο και την ανταγωνιστικότητά τους.