TECH

vivo Y33s: Το smartphone που σας επιτρέπει να τραβάτε κορυφαίες φωτογραφίες

vivo Y33s: Το smartphone που σας επιτρέπει να τραβάτε κορυφαίες φωτογραφίες

Οι υπάρχουσες έρευνες καταναλωτών στην Ευρώπη δείχνουν ότι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής smartphone είναι η κάμερα που διαθέτει. 

Για την ακρίβεια, πόσο καλές είναι οι φωτογραφίες και τα video που μπορεί να τραβήξει κάποιος με το συγκεκριμένο smartphone. Ένα δεύτερο κριτήριο είναι, φυσικά, το κόστος απόκτησης της συσκευής. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο ιδανικός συνδυασμός είναι ένα προσιτό smartphone με ένα σύστημα κάμερας (τόσο στην οπίσθια πλευρά, όσο και στην εμπρόσθια πλευρά) που θα προσφέρει τη δυνατότητα για υψηλής ποιότητας λήψεις, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Αυτός ο συνδυασμός είναι ένα από τα σημεία όπου η vivo, ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές ψηφιακών συσκευών παγκοσμίως, δίνει ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στα smartphones της. Και το Y33s, ένα από τα μοντέλα της εταιρείας που κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της προσπάθειας.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία συσκευή με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 249,90 ευρώ το Y33s προσφέρει τη δυνατότητα για εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες και video. Το εν λόγω smartphone έρχεται με ένα τριπλό σύστημα κάμερας στην πίσω πλευρά με την κύρια κάμερα να προσφέρει ανάλυση 50 MP. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 16 MP. Όμως, εκεί που κάνει τη διαφορά είναι στις επιπλέον λειτουργίες που διαθέτει. Για παράδειγμα, το Super Night Mode, είναι μία λειτουργία που αξιοποιεί ειδικούς αλγορίθμους και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να προσφέρει τη δυνατότητα για εξαιρετικές φωτεινότητας φωτογραφίες ακόμη και τη νύχτα. Ακόμη, το EIS Ultra Stable Video προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στη λήψη video όπως επίσηςκαι το εξαιρετικό autofocus στα μάτια.

Όμως, το vivo Υ33s δεν είναι μία συσκευή που απλά προσφέρει τη δυνατότητα για εξαιρετικές φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα μοντέλο με τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε συχνά στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Σημαντικό χαρακτηριστικό του smartphone είναι η μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 5000 mAh, που υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση στα 18W.

Στις επιδόσεις βοηθά σημαντικά και ο επεξεργαστής (MediaTek Helio G80), ο οποίος σε συνδυασμό με τη μνήμη των 8 GB βοηθά στην ομαλή εκτέλεση όλων των εφαρμογών και την ταχεία επεξεργασία των εικόνων. Να σημειωθεί πως η μνήμη μπορεί να επεκταθεί κατά 4 GB χάρη στη λειτουργία Extended RAM 2.0. Μία λειτουργία που σας επιτρέπει να «δανειστείτε» επιπλέον 4 GB μνήμης εργασίας από τα 128GB αποθηκευτικού χώρου, για ομαλότερη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.

287628958_709922740335829_8555077710471049768_n.jpg

Πέραν των επιδόσεων που κινούνται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, το vivo Y33s διαθέτει μία πολύ καλή οθόνη με διαγώνιο στις 6,58 ίντσες. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά μεγάλη για να απολαύσετε τις φωτογραφίες και τα video που έχετε τραβήξει. Επιπλέον, έχει υψηλή καθαρότητα και ευκρίνεια με την ανάλυση να φθάνει στο 1080p ώστε να προσφέρει ζωντανά χρώματα και ζωηρές λεπτομέρειες.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό. Το vivo Y33s είναι εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό, καθώς το πάχος είναι μόλις 8 χιλιοστά. Γενικότερα, έχεις την εντύπωση ότι είναι ένα ποιοτικό smartphone, ιδιαίτερα ελκυστικό στο μάτι που είναι διαθέσιμο, μάλιστα, σε δύο χρώματα (mirror black και midday dream). Ένα smartphone που αξίζει να το βάλεις αρκετά ψηλά στη λίστα των επιλογών σου, ιδιαίτερα όταν ετοιμάζεσαι να αποκτήσεις το δικό σου νέο smartphone.