TECH

Τεχνητό δέρμα η απάντηση του ΜΙΤ στις ρυτίδες

Τεχνητό δέρμα η απάντηση του ΜΙΤ στις ρυτίδες
Joe Raedle/Getty Images/Ideal Images

Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλές θυσίες για να δείχνετε για πάντα νέοι. Θα πρέπει, απλώς, να τοποθετείτε κάθε πρωί ένα 100% τεχνητό νέο κομμάτι δέρματος στο πρόσωπό σας κάθε πρωί και το πρόβλημα... λύθηκε.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα «φιλμ δέρματος» που καλύπτει τις ρυτίδες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και άλλους προαγγέλους της γήρανσης.

Όσοι συμμετείχαν στην δοκιμή του δέρματος παρέμειναν χωρίς ερεθισμούς μετά από άσκηση, κολύμπι ακόμη και αφού εκτέθηκαν σε βροχή.

Με 70 χιλιοστά του χιλιοστού σε πάχος, το διαφανές «δεύτερο δέρμα», σύμφωνα με τον Guardian δίνει στο δέρμα την ελαστικότητα ενός πολύ νεότερου ανθρώπου και δεν καλύπτει απλά τις ατέλειες, όπως το μακιγιάζ ή άλλα καλλυντικά.

Το δεύτερο δέρμα αποτελείται από δύο κρέμες. Η πρώτη είναι ένα σιλοξάνιο πολυμερές που γίνεται ένα με το περίγραμμα του δέρματος. Η δεύτερη μετατρέπει την πρώτη σε ένα λεπτό και ελαστικό φύλλο που το διαπερνά φως ώστε να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο. Χρειάζονται περίπου τρία λεπτά ώστε το μείγμα να μετατραπεί σε δέρμα.

Οι ερευνητές ελπίζουν σε περαιτέρω βελτιώσεις ώστε να μπορέσουν να κρύψουν εκ γενετής σημάδια, να προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UV και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διαταραχών, ασθένειών και τραυμάτων του δέρματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ