TECH

Orderit: Η ψηφιακή πλατφόρμα που θέλει να ψηφιοποιήσει την αλυσίδα προμηθειών στην εστίαση

Orderit: Η ψηφιακή πλατφόρμα που θέλει να ψηφιοποιήσει την αλυσίδα προμηθειών στην εστίαση

Μία πετυχημένη startup είναι μία επιχείρηση που καταφέρνει να δώσει λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

Αυτό ήταν το σκεπτικό των Αλέξανδρου Κούμπα και Γιώργου Σολωμού, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Orderit, στόχος της οποίας είναι να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης.

Πρακτικά, η Orderit έχει ως στόχο να ενώσει τους επαγγελματίες της εστίασης, όπως εξηγεί στο CNN Greece, o Αλέξανδρος Κούμπας, εκ των ιδρυτών και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής startup που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2021. Η Orderit επιδιώκει να ενοποιήσει τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας μεταξύ των καταστημάτων εστίασης και των προμηθευτών τους. Αυτό σημαίνει ότι ο chef ενός εστιατορίου για παράδειγμα ή ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης μπορεί εύκολα και γρήγορα μέσω της πλατφόρμας, η οποία είναι διαθέσιμη και ως app, να κάνει τις παραγγελίες που θέλει από τους προμηθευτές που έχει επιλέξει και έχει «ανεβάσει» στο Orderit. Όπως εξηγεί ο κ. Κούμπας, αυτό σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, καθώς περιορίζονται τα καθημερινά λάθη που γίνονται στον χώρο της κουζίνας λόγω των γρήγορων ρυθμών δουλειάς που επικρατούν. Επιπλέον, η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου της διαθεσιμότητας των αποθεμάτων και των παραγγελιών, ενώ ο επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να ζητήσει παράδοση μία συγκεκριμένη μέρα και να παρακολουθεί συνεχώς την πορεία της παραγγελίας.

Οι επαγγελματίες της εστίασης πληρώνουν μία μηνιαία συνδρομή προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν την Orderit, η οποία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες. «Στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολη η κατάσταση γιατί δεν καταλάβαιναν πολλοί επαγγελματίες τι ακριβώς προσφέρουμε» θυμάται ο κ. Κούμπας. Όταν, όμως, δημιούργησαν μία σειρά από επεξηγηματικά videos, τα πράγματα άλλαξαν και πλέον ο αριθμός των επαγγελματιών που συνδέονται αυξάνεται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι οι προμηθευτές εκείνοι που προωθούν την Orderit, καθώς τους διευκολύνει και τους ίδιους.

Σύμφωνα με τον κ. Κούμπα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα προέρχεται από την Αττική και την γύρω από αυτήν περιοχές. Επίσης, αρχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον και από επιχειρήσεις εστίασης σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Πάρος, η Ρόδος και η Άνδρος. Ο στόχος είναι η επέκταση σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να είναι διαθέσιμη και στην Κύπρο. «Θέλουμε μέχρι τέλος του έτους να έχουμε αποκτήσει μία καλή παρουσία στην Ελλάδα προκειμένου στη συνέχεια να επεκταθούμε στο εξωτερικό» επισημαίνει ο κ. Κούμπας, για τον οποίο η Orderit είναι το τέταρτο startup στο οποίο συμμετέχει.

Η επέκταση στο εξωτερικό απαιτεί πάντως και κεφάλαια. Η Orderit ξεκίνησε αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση από ιδιώτες επενδυτές και τώρα ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο, όντας ήδη σε επαφή με επενδυτικά funds, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ