TECH

Τα επόμενα πλάνα της Peoplecert

Τα επόμενα πλάνα της Peoplecert
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Peoplecert, Βύρων Νικολαϊδης ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις για εξαγορές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο χώρο

Χρονιά εξαγορών αναμένεται να είναι και το 2022 για την Peoplecert με την ελληνική εταιρεία να συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της και να επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τόσο τον τομέα της πιστοποίησης δεξιοτήτων φυσικών προσώπων όσο και σε εκείνον της διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για μεθοδολογίες (frameworks).

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Peoplecert, Βύρων Νικολαϊδης ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις για εξαγορές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο χώρο που κινείται πλέον η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα έχουμε ανακοινώσεις επί του θέματος μέσα στο 2022.

H Peoplecert πραγματοποίησε πριν περίπου ένα χρόνο μία μεγάλη εξαγορά, αυτή της βρετανικής Axelos, την εταιρεία διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων για τις διαδικασίες πιστοποίησης PRINCE2 όσον αφορά στη διαχείριση έργων και ITIL που αφορά την πιστοποίηση συστημάτων πληροφορικής.

Η εξαγορά αυτή, ύψους 450 εκατ. ευρώ, αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την Peoplecert καθώς είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της αποτίμησης της τελευταίας σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, η Peoplecert πέτυχε να ολοκληρώσει τις συνέργειες όσον αφορά τη μείωση κόστους και την αύξηση εσόδων που σχετίζονται με την Axelos μέσα σε ένα χρονικό διάστημα ολίγων μηνών.

Το αρχικό πλάνο ήταν η εισαγωγή της Peoplecert σε χρηματιστηριακή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών μόλις ολοκληρώνονταν αυτές οι συνέργιες. Μάλιστα, μέχρι τον Φεβρουάριο οι εκτιμήσεις που υπήρχαν όσον αφορά την αποτίμηση της Peoplecert σε περίπτωση δημόσιας εγγραφής κυμαίνονταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Όμως, οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επηρεάσει -ως γνωστόν- αρνητικά το κλίμα στα χρηματιστήρια με αποτέλεσμα η διοίκηση της Peoplecert να θεωρεί ότι μία εισαγωγή σε κάποια αγορά θα γινόταν σε επίπεδο πολύ χαμηλότερα από την πραγματική αποτίμηση της. Γι’ αυτό και αποφασίσθηκε να «παγώσει» το σενάριο της δημόσιας εγγραφής και να στραφεί προς εκείνο των εξαγορών που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας.

Ο κ. Νικολαϊδης δεν έκρυψε ότι ο στόχος που έχει θέσει είναι η αποτίμηση της Peoplecert να φθάσει στα 10 δισ. ευρώ στο απώτερο μέλλον. Στόχος αρκετά φιλόδοξος αλλά εφικτός αν η εταιρεία συνεχίσει να παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 40% ετησίως όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των εργαζομένων στην Peoplecert έχει φθάσει πλέον τους 920, εκ των οποίων το 80% έχει έδρα στην Ελλάδα όπου η εταιρεία δημιουργεί ένα αρκετά μεγάλο hub τεχνολογίας.

Ο επικεφαλής της Peoplecert ανέφερε μάλιστα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να το βοηθήσει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό του μεταφέροντας τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές από άλλες χώρες όπου η Peoplecert έχει ενεργή εμπλοκή σε αντίστοιχα έργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ