TECH

Τα πανέμορφα κολιμπρί που πλημμυρίζουν το Instragram

Τα πανέμορφα κολιμπρί που πλημμυρίζουν το Instragram
Instagram @hummingbirdsxoxo

Το Instagram –σαν όλα τα κοινωνικά δίκτυα– πλημμυρίζει από φωτογραφίες διάσημων ζώων, όπως ο Marnie the Dog, η Grumpy Cat ή σκαντζόχοιρους, σκυλιά, ακόμη και λευκές αλεπούδες. Πλέον, στην ιδιότυπη αυτη συλλογή ανήκουν και τα κολιμπρί της Τρέισι Τζόνσον (Tracy Johnson).

Ο λογαριασμός της Τζόνσον (@hummingbirdsxoxo) στο Instagram είναι χάρμα οφθαλμών: συμπεριλαμβάνει ένα αξιόλογο καστ από κολιμπρί και κάθε μια από τις δημοσιεύσεις της απαθανατίζει και την πιο μικρή λεπτομέρεια των φτερωτών πρωταγωνιστών.

Πιο εντυπωσιακά είναι τα βίντεο αργής κίνησης, που έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό και τα οποία δείχνουν ακόμη και το χτύπημα των φτερών. «Υπάρχει κάτι τόσο ιδιαίτερο στα κολιμπρί. Εμφανίζονται τόσο απρόσμενα και γρήγορα. Δίνουν φώς στη μέρα μου και μετά χωρίς να το καταλάβω, έχουν εξαφανιστεί», δηλώνει η ίδια.

https://www.instagram.com/p/p

Παρουσιάζοντας το «Instagram της εβδομάδας», το αμερικανικό Wired εστιάζει στα κολιμπρί της Τζόνσον, η οποία εργάζεται το πρωί ως προσωπική γραμματέας και το βράδυ ως τραγουδίστρια.

Η Τζόνσον, που αποκαλεί τον εαυτό της «παπαράτσι των κολιμπρί» («hummingbird paparazzi»), αρχισε να τραβάει φωτογραφίες των αξιολάτρευτων πουλιών πριν από περίπου ένα χρόνο.

Όταν οι φίλοι της παραπονέθηκαν για το γεγονός πως η αρχική τους σελίδα στο Instagram κατακλυζόταν από τους φτερωτούς της φίλους, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο λογαριασμό αφιερωμένο σε αυτά. Μέχρις στιγμής και ύστερα από 262 αναρτήσεις, η σελίδα της έχει προσελκύσει 42.000 followers σε διάστημα μόλις έξι μηνών.

Η Τζόνσον φωτογραφίζει τα πανέμορφα πτηνά στην αυλή του σπιτιού της στην Καλιφόρνια. Τα πουλιά έχουν πλέον εξοικειωθεί μαζί της και δεν φοβούνται να ακουμπήσουν τα χέρια της.

https://www.instagram.com/p/p

Σε μερικά από αυτά έχει δώσει και όνομα. Αποδίδει δε την επιτυχία του εγχειρήματος στο ενδιαφέρον των ανθρώπων που γοητεύονται εξίσου μαζί της στο αντίκρισμα των σχεδόν μαγικών πουλιών, όταν το ανθρώπινο μάτι επιχειρεί να συλλάβει την άφθαστη λεπτομέρεια των κινήσεών τους.

Όπως, όμως, συμβαίνει με κάθε ιντερνετική επιτυχία, έτσι και εδώ η Τρέισι γίνεται αποδέκτης κακόβουλων σχολίων από χρήστες, οι οποίοι αμφιβάλλουν για το πόσο αληθινά είναι τα κολιμπρί.

Στο προφίλ της γράφει: «Αν μπορούσα να κάνω animation θα δημιουργούσα μικροσκοπικούς δεινόσαυρους που θα προσγειώνονταν στο χέρι μου και όχι πουλιά».

Βάζοντας τα τρολ στη θέση τους, η ίδια δηλώνει πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη που οι φτερωτοί της φίλοι φέρνουν τέτοια χαρά στους ανθρώπους.

Για του λόγου το αληθές, η Τρέισι Τζόνσον γράφει: «τα πουλιά είναι αληθινά».

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ