TECH

Το επικοινωνιακό «ναυάγιο» του Ομπάμα στο Facebook, σε ζωντανή μετάδοση

Το επικοινωνιακό «ναυάγιο» του Ομπάμα στο Facebook, σε ζωντανή μετάδοση
REUTERS/Joshua Roberts

Ο Μπάρακ Ομπάμα, το BuzzFeed και το Facebook συνεργάστηκαν για μια ζωντανή μετάδοση, στο πλαίσιο μιας παρουσίασης για τη δημοσιογραφία και τις νέες τεχνολογίες, όμως ήταν ένα εγχείρημα το οποίο κατέληξε σε ένα επικοινωνιακό "ναυάγιο". 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του προέδρου των ΗΠΑ, χθες, το Facebook αντιμετώπισε επιπλοκές στην απευθείας μετάδοσή του με αποτέλεσμα να διακόπτεται κατά διαστήματα η μετάδοση της συνέντευξης. Το BuzzFeed αποφάσισε να κατευθύνει εκ νέου τους θεατές να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ροή στο YouTube. Το βίντεο έχει καταγράψει περισσότερες από 100.000 προβολές, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Mashable.

Η προέλευση του προβλήματος μετάδοσης στο Facebook, δεν είναι ακόμα σαφές γιατί προκλήθηκε. Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει μια έντονη αντιπαλότητα στα βίντεο που γίνονται σε απευθείας μετάδοση. Το "livestream" στο Facebook ξεκίνησε με το δημοσιογράφο Κρις Γκάιντνερ (Chris Geidner) να αναμένει την εμφάνιση του Μπάρακ Ομπάμα και άρχισε να κολλάει όταν εμφανίστηκε ο πρόεδρος.

Οι χρήστες φαίνεται να παρατήρησαν το πρόβλημα αμέσως και άρχισαν να σχολιάζουν στη δημοσίευση.

Screen Shot 2016 05 16 at 3.19.27 PM 1

Ένας εκπρόσωπος του BuzzFeed αναφέρει ότι ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι πήγε στραβά, και πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν ευθύνεται και ότι πάντα προγραμματίζουν τη ζωντανή ροή και στις δύο πλατφόρμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ