TECH

H HONOR μεταμορφώνει εμβληματικό πολιτιστικό ορόσημο μέσω της δύναμης της τεχνολογίας

H HONOR μεταμορφώνει εμβληματικό πολιτιστικό ορόσημο μέσω της δύναμης της τεχνολογίας
H HONOR το παγκόσμιο τεχνολογικό brand ανακοίνωσε το νέο της AR project, Gateway to the Future, μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της δύναμης της τεχνολογίας

Πρωτοβουλία της HONOR  στοχεύει να κάνει τον πολιτισμό πιο προσιτό και να εμπλακεί στην εποχή του Metaverse.

H HONOR το παγκόσμιο τεχνολογικό brand ανακοίνωσε σήμερα το νέο της AR project, Gateway to the Future, μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της δύναμης της τεχνολογίας. Η HONOR, μέσα από την παρουσία της στην IFA 2022, προκάλεσε δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες να να δημιουργήσουν από την αρχή το Wasserschloss, ένα εμβληματικό ορόσημο που βρίσκεται στο Speicherstadt του Αμβούργου, μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO χρησιμοποιώντας επαυξημένη πραγματικότητα (AR).

Στο πλαίσιο του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του τουρισμού, το έργο στοχεύει να εμπνεύσει τα παγκόσμια δημιουργικά ταλέντα για να αξιοποιήσουν καινοτομίες όπως AI, AR και Spatial Audio για να συνδέσει τις κοινότητες με τον πολιτισμό με τους πιο καθηλωτικούς τρόπους και να υποστηρίξει την ανάκαμψη στο παγκόσμιο τουρισμό, καθώς ο κόσμος αγκαλιάζει το συνδεδεμένο μέλλον.

«Ως παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, η HONOR έχει δεσμευτεί να αναπτύξει τεχνολογία έξυπνων συσκευών που επιτρέπει στους ανθρώπους να γιορτάζουν και να βιώνουν πολιτιστικούς θησαυρούς από το παρελθόν, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του μέλλοντος», δήλωσε ο George Zhao, Διευθύνων Σύμβουλος της HONOR Device Co,Ltd. «Προβλέπουμε την άνοδο των τεχνολογιών AR και AI που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων φυσικών εμπειριών για χρήστες smartphone σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην άνθηση του υβριδικού τουρισμού. Πέρα από τον τουρισμό, αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει έναν αριθμό άλλων βιομηχανιών και κοινοτήτων. Είναι πραγματικά η πύλη προς το μέλλον».

Γιορτάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά στο Metaverse, γνωστό ως η «πύλη προς τον κόσμο» της Γερμανίας, το Αμβούργο εξελίχθηκε από μια πόλη λιμάνι σε μια ακμάζουσα μητρόπολη, αγκαλιάζοντας μια μακροχρόνια κουλτούρα κοινότητας, συνεργασίας και καινοτομίας. Εμπνευσμένη από την ιστορία της μεταμόρφωσης της πόλης, η HONOR επέλεξε το Αμβούργο ως πιλοτική τοποθεσία για το έργο, με στόχο να συμβάλει στην ψηφιακή πολιτιστική άνθηση και να εμπνεύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ξανασκεφτούν τους πολιτιστικούς θησαυρούς στο μετασύμπαν.

Για να ζωντανέψει το έργο, η HONOR συνεργάστηκε με την ARLOOPA, μια εταιρεία ανάπτυξης AR και VR, και τους διάσημους καλλιτέχνες Yunuene και Timo Helgert, οι οποίοι μεταμόρφωσαν δημιουργικά το διάσημο κτίριο Wasserschloss.

Η συνεισφορά της Yunuene στο Gateway to the Future, με τίτλο «Sailing Through Time» αποτίει φόρο τιμής στην εξέλιξη του λιμανιού της πόλης, δείχνοντας πώς η καινοτομία στη θαλάσσια επιμελητεία μεταμορφώθηκε με την πάροδο του χρόνου με την χαρακτηριστική οπτική της αισθητική. Η εμπειρία του Timo Helgert «Blooming Future» υιοθετεί μια πιο φουτουριστική προσέγγιση, παίζοντας με την ιδιότητα του Αμβούργου ως μία από τις πιο πράσινες πόλεις του κόσμου και φαντάζοντας δημιουργικά πώς θα έμοιαζε το Wasserschloss σε ένα πράσινο μέλλον όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν όμορφα φυτά και είδη υπό εξαφάνιση.

Ξεκλείδωμα εμπειριών μέσω της δύναμης του AI και του AR

Μέσω της εμπειρίας, η HONOR συμβάλλει επίσης στον υβριδικό τουρισμό, μια αναδυόμενη τάση μετά την παγκόσμια τουριστική ανάκαμψη. Οι εμπειρίες AR στο Wasserschloss ενώνουν τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να βιώσουν τον πολιτισμό με έναν εντελώς νέο τρόπο. Η HONOR επενδύει σταθερά σε τεχνολογίες, όπως AI Space Identification, Spatial Audio και AR για να επιτρέψει βελτιωμένες καθηλωτικές εμπειρίες κατάλληλες για την ψηφιακή επανάσταση.

«Η περιοχή Warehouse ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2015 με στόχο την προστασία και τη διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια του κόσμου. Μέσω της έλευσης των αναδυόμενων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της επαυξημένης πραγματικότητας, είναι πλέον δυνατό να εκπαιδεύονται και να συμμετέχουν οι μελλοντικές γενιές σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Ως εκ τούτου, ήμασταν περήφανοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε την πρωτοβουλία HONOR's Gateway to the Future, η οποία όχι μόνο προσφέρει έναν εορτασμό της σημασίας της περιοχής στη Γερμανία, αλλά και το συναρπαστικό μέλλον της ως παγκόσμια μητρόπολη», δήλωσε ο Bernd Paulowitz, Επικεφαλής της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Αμβούργο.

«Με τον τουρισμό να εκτινάσσεται σε νέα ύψη μετά από χρόνια παγκόσμιων περιορισμών, είναι υπέροχο να βλέπεις μάρκες όπως η HONOR να φέρνουν νέες και εμπλουτισμένες εμπειρίες στους ανθρώπους καθώς αρχίζουν να εξερευνούν ξανά τον κόσμο. Αυτό το καλοκαίρι, η πόλη μας είδε ξανά το ίδιο επίπεδο επισκεπτών με το καλοκαίρι του 2019, κάτι που εν μέρει οφείλεται σε νέα διαδραστικά πολιτιστικά αξιοθέατα που ενεργοποιούνται από την τεχνολογία. Εμπνευσμένοι από το καθεστώς του Αμβούργου ως Πύλης προς τον Κόσμο, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την πρωτοβουλία Gateway to the Future, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτρέψει στους επισκέπτες και τους κατοίκους του Αμβούργου να συνδεθούν με την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO Speicherstadt με πιο καθηλωτικούς τρόπους. Γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας ζήτησης για υβριδικές εμπειρίες, με τους ταξιδιώτες να περιμένουν όλο και περισσότερο ένα εικονικό επίπεδο στις αλληλεπιδράσεις τους με πολιτιστικά ορόσημα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας στον τουρισμό για να δημιουργήσουμε μαγικές εμπειρίες για τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Guido Neumann, επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του Αμβούργου Τουριστικής Επιτροπής.

Reimagine Your Community with HONOR Talents

Το Gateway to the Future, που κυκλοφόρησε ως μέρος των βραβείων HONOR Talents Global Design Awards, στοχεύει επίσης να εμπνεύσει δημιουργικά ταλέντα από όλο τον κόσμο για να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και να φανταστούν ξανά τις κοινότητες τους στην εποχή του μετασύμπαντος. Για πρώτη φορά, το HONOR Talents εισάγει μια ειδική κατηγορία σχεδίασης έργων τέχνης διαδραστικής AR και δέχεται πλέον εφαρμογές για ψηφιακή τέχνη που μεταμορφώνει τις τοπικές γειτονιές, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών επικαλύψεων για κτίρια, τοίχους, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους. Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.hihonor.com/honor-talents/en.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ