TECH

Twitter: Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της εξαγοράς Μασκ

Twitter: Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της εξαγοράς Μασκ
Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Μασκ επιχειρεί να ακυρώσει την εξαγορά υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έδωσε παραπλανητικά στοιχεία AP Photo/Susan Walsh, File

Την πρόταση εξαγοράς του Ίλον Μασκ, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενέκριναν οι μέτοχοι της Twitter

Η απόφαση ελήφθη σε σύντομη τηλεδιάσκεψη με επενδυτές από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει ότι ουσιαστικά η τύχη της πρότασης θα κριθεί δια της δικαστικής οδού.

Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Μασκ επιχειρεί να ακυρώσει την εξαγορά υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έδωσε παραπλανητικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εικονικών λογαριασμών που υπάρχουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συγκεκριμένη κίνηση Μασκ το Twitter απάντησε με μήνυση ώστε ο πολυπράγμων επιχειρηματίας να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Το Twitter αποτιμάται επί του παρόντος στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ χαμηλότερα από την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον κ. Μασκ. Τwitter και Μασκ θα συναντηθούν ενώπιον ενός δικαστηρίου της πολιτείας Ντέλαγουερ τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ένας δικαστής θα αποφασίσει εάν ο κ. Μασκ πρέπει ή όχι να εξαγοράσει την εταιρεία.

Ο πληροφοριοδότης του Twitter, Πίτερ Ζάτκο, βρέθηκε στην Ουάσιγκτον για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας σχετικά με υποτιθέμενα ελαττώματα ασφαλείας. Είπε στους Αμερικανούς νομοθέτες ότι η εταιρεία «παραπλανούσε το κοινό» σχετικά με το πόσο ασφαλής είναι η πλατφόρμα.

Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας είπε ότι το Twitter ήταν «μια δεκαετία πίσω» από τα πρότυπα ασφαλείας, με την εταιρεία να απαντάει ότι ο Ζάτκο απολύθηκε από τη δουλειά του και ότι οι ισχυρισμοί του είναι ανακριβείς. Την περασμένη εβδομάδα, ένας δικαστής είπε ότι θα επιτραπεί στους δικηγόρους του Μασκ να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση του πληροφοριοδότη του Twitter στο δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ