TECH

Το Pornhub στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας με ειδικό λογισμικό

Το Pornhub στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας με ειδικό λογισμικό
H τεχνολογία έχει χρηματοδοτηθεί από το Safe Online – End Violence Against Children και το Pornhub συμφώνησε να τη φιλοξενήσει NurPhoto / Contributor / GettyImages

Ένα νέο chatbot ειδικά σχεδιασμένο για τον εντοπισμό παράνομης δραστηριότητας που συνδέεται με παιδική πορνογραφία ενεργοποιεί άμεσα το Pornhub, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενήλικου περιεχομένου στον πλανήτη.

Όπως αποκαλύπτουν δεδομένα που προέκυψαν από την ρηξικέλευθη εφαρμογή λογισμικού που ρίχνει στη μάχη το Pornhub, μόνο στη Βρετανία κάθε μήνα γίνονται τουλάχιστον 175.000 αναζητήσεις στην πλατφόρμα για σεξουαλικές εικόνες που συνδέονται με την παιδική κακοποίηση.

Συμπράττοντας με οργανισμούς προστασίας των παιδιών, το Pornhub αποσκοπεί μέσω του νέου λογισμικού να περιορίσει τη μετάδοση τέτοιου περιεχομένου.

Ειδικότερα, όταν κάποιος που επισκέπτεται τον ιστότοπο του Pornhub χρησιμοποιεί μία από τις 28.000 λέξεις που συνδέονται με την κακοποίηση παιδιών - συμπεριλαμβανομένων κωδικοποιημένων λέξεων - θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα ενημερώνει τον χρήστη ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα και ότι αναζητεί δυνητικά κακοποιητικό και παράνομο οπτικό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα οδηγείται σε μια συζήτηση σχετικά με τη συμπεριφορά του και θα ενθαρρύνεται να λάβει βοήθεια από το Stop It Now!, μια γραμμή βοήθειας που στοχεύει στην υποστήριξη των παραβατών και στην αποτροπή των ατόμων που παρακολουθούν την κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

Οι ειδικοί τεχνολογίας στο Internet Watch Foundation (IWF) – ένας οργανισμός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που αφαιρεί εικόνες κακοποίησης παιδιών από το διαδίκτυο – έχουν αφιερώσει περισσότερα από δύο χρόνια σχεδιάζοντας το chatbot, αξιοποιώντας τα συμπεράσματα έρευνας μια φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία των παιδιών, της Lucy Faithfull Foundation.

Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το Safe Online – End Violence Against Children.

Το Pornhub συμφώνησε να φιλοξενήσει την τεχνολογία.

Είναι η πρώτη φορά που ένα chatbot χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό πιθανών παραβατών παιδικής πορνογραφίας και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή.

Τον Ιανουάριο του 2021 επιδικάστηκε στην MindGeek, τη μητρική εταιρεία του Pornhub αγωγή ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από καταγγελία ότι φιλοξένησε στην ιστοσελίδα της βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Η αγωγή των 600 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της MindGeek για παιδική πορνογραφία ξεκίνησε από μια γυναίκα στο Οντάριο, η οποία ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε σε ηλικία περίπου 12 ετών και τo βίντεο του βιασμού της δημοσιεύτηκε στο site του Μόντρεαλ.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό που κατατέθηκε στο Κεμπέκ, το Pornhub είναι ένα από τα site με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, προσελκύοντας 3,5 δισεκατομμύρια επισκέψεις το μήνα. Επιπλέον, η MindGeek απασχολεί επί του παρόντος περίπου 1.000 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ