TECH

Ο Τιμ Κουκ παραδέχεται ότι οι τιμές του iPhone είναι υψηλές

Ο Τιμ Κουκ παραδέχεται ότι οι τιμές του iPhone είναι υψηλές
REUTERS/Staff/Illustration/File photo

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ (Τim Cook) μίλησε για τις υψηλές τιμές του iPhone και τις επιπτώσεις που έχουν στη μείωση των πωλήσεων της συσκευής.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο NDTV, ο Κουκ ερωτήθηκε αν η τιμή που έχει εδραιωθεί και αντιστοιχεί στα 600 δολάρια στην Αμερική, ανταποκρίνεται στην αξία του τηλεφώνου.

Οι πωλήσεις του iPhone έχουν πέσει κατά 16%, σύμφωνα με τους νέους απολογισμούς και φαίνεται ότι σε όλο τον κόσμο πλέον έχει χάσει τη πρωτιά δίνοντάς τη στις συσκευές διαφορετικών εταιρείων που φέρουν λογισμικό Android. Οι αναλυτές, όπως αναφέρει το Business Insider, εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να είναι πεσμένες όλο το 2016.

Ο Κουκ αναφέρει ότι πράγματι η συσκευή είναι ακριβή. Η εταιρεία για αυτό το λόγο έχει σκοπό να αναθεωρήσει κάποια δεδομένα. «Αντιλαμβάνομαι ότι οι τιμές είναι υψηλές. Θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε τις τιμές στην αγορά», αναφέρει συγκεκριμένα.

Ενώ οι αξία του iPhone στην Αμερική είναι περίπου στα 600 δολάρια, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών καθώς και η φορολογία έχουν αυξήσει την αξία σε άλλες χώρες. Παρακάτω είναι ο πίνακας εκτιμήσεων της Deutsche Bank:

Untitled bank

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού τονίζει ότι: «Η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ότι η αύξηση των τιμών δεν έχει σχέση με την εταιρεία αλλά με τους φόρους κάθε κράτους. Το κέρδος μας όντως είναι χαμηλό στην Ινδία. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι οι τιμές είναι αρκετά υψηλές. Θέλουμε να κάνουμε αλλαγές ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε τις τιμές πωλήσεων, μελετάμε διάφορα μέχρι στιγμής. Αυτό όμως που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να χαμηλώσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας».

Όσον αφορά την Ινδία και την πολύ χαμηλή αποδοχή της εταιρείας ο Κουκ δήλωσε: «Θέλω συγκεκριμένα, στους καταναλωτές της Ινδίας οι τιμές να είναι προσβάσιμες τόσο όσο είναι και για τους Αμερικανούς. Θέλω ο χρήστης να βιώσει την εμπειρία των υπηρεσιών μας. Αυτός είναι ο στόχος μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ