TECH

Τα νέα smartphones της Xiaomi θέλουν να διευρύνουν την εμπειρία σας

Τα νέα smartphones της Xiaomi θέλουν να διευρύνουν την εμπειρία σας
Η απόφαση για την απόκτηση ενός νέου smartphone δεν είναι τόσο απλή, όσο ακούγεται.

Η απόφαση για την απόκτηση ενός νέου smartphone δεν είναι τόσο απλή, όσο ακούγεται.

Ο καταναλωτής που θα λάβει μία τέτοια απόφαση θέλει η νέα συσκευή του να έχει κάτι το διαφορετικό, κάτι που να επεκτείνει την εμπειρία που ήδη έχει. Και στην περίπτωση των νέων μοντέλων της Xiaomi, του 12T Pro και του 12T, μπορούμε να πούμε ότι έχει αρκετούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει με την αγορά, δεδομένου ότι τα νέα αυτά smartphone έρχονται με αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες που κάνουν τη διαφορά. Ειδικά το νέο σύστημα κάμερας του Xiaomi 12T Pro, όπου η ανάλυση της κύριας κάμερας φθάνει στα 200 megapixel, είναι ένας σημαντικός λόγος για να προχωρήσει κάποιος στην απόκτησή του.

Η εμπειρία του Xiaomi 12T Pro

Από τις δύο νέες συσκευές της Xiaomi, το 12T Pro είναι το κορυφαίο. Και δεν είναι μόνο επειδή έχει το Pro στην επωνυμία του, αλλά και γιατί είναι μία συσκευή που αισθάνεσαι αμέσως ότι είναι κάτι διαφορετικό. Από πλευράς σχεδιασμού θυμίζει αρκετά υπάρχουσες συσκευές της Xiaomi, όπως είναι το 12 Pro, αλλά γενικότερα είναι ένα όμορφο smartphone που το αισθάνεσαι αρκετά στιβαρό. Έχοντάς το στα χέρια μου ορισμένες μέρες, ίσως να το ήθελα λίγο πιο ελαφρύ, αλλά σε κάθε περίπτωση αισθανόμουν ότι κρατούσα ένα κορυφαίο smartphone.

Η διαφορά βρίσκεται στην οπίσθια πλευρά του Xiaomi 12T Pro και πιο συγκεκριμένα, στο τριπλό σύστημα κάμερας που υπάρχει εκεί. Για όσους αναρωτιούνται αν το «εξόγκωμα» είναι μεγάλο, να αναφέρουμε ότι είναι αρκετά καλαίσθητο και δεν ενοχλεί, ειδικά αν χρησιμοποιήσει κάποιος και τη θήκη που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η ανάλυση στον κύριο φακό της κάμερας φθάνει στα 200 megapixel, με το 12T Pro να είναι ένα από τα πρώτα smartphones παγκοσμίως που χρησιμοποιούν τον αισθητήρα ISOCELL HP1 της Samsung.

Πέρα του αισθητήρα όμως, η συσκευή αξιοποιεί προηγμένους αλγόριθμους AI της Xiaomi, αλλά και μία σειρά άλλων βελτιώσεων με το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες, όπως είναι αυτές με χαμηλό φωτισμό ή με αντικείμενα που κινούνται γρήγορα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα με 2x zoom, που μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μεγάλου μεγέθους του αισθητήρα στις 1/1.22", για να τραβήξει ιδανικά πορτραίτα. Και το «κερασάκι» δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα λήψης video σε 8Κ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το Xiaomi 12T Pro είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το Xiaomi 12T Pro δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Η συσκευή χρησιμοποιεί ως επεξεργαστή τον Snapdragon 8+ Gen 1, εκ των κορυφαίων chipsets που είναι διαθέσιμα, ο οποίος μεταξύ άλλων, προσφέρει και καλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Γενικότερα, είναι ένας τομέας όπου δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα, καθώς τα πάντα «τρέχουν» πολύ γρήγορα, κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι η συσκευή που διατίθεται στην ελληνική αγορά, έχει 12 GB μνήμη και 256 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Ένα άλλο ατού του Xiaomi 12T Pro είναι η μπαταρία του. Αφενός έχει χωρητικότητα 5.000 mAh, αφετέρου υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 120W με τον σχετικό φορτιστή να περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μία πλήρη φόρτιση της συσκευής απαιτεί μόλις 19 λεπτά -αν και γενικώς το Xiaomi 12T Pro «αντέχει» από το πρωί μέχρι το βράδυ, ιδίως αν δεν χρησιμοποιείται εκτενώς η 5G δυνατότητα του. Αλλά και αν χρειαστεί, η φόρτιση μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα. Σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φορτιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φορτίσετε συσκευές όπως το laptop σας. Όπερ σημαίνει ότι σε ένα ταξίδι, χρειάζεται να πάρετε μαζί σας μόνο έναν φορτιστή!

Αφήσαμε για το τέλος την οθόνη που είναι αρκετά μεγάλη, καθώς η διαγώνιος φθάνει στις 6,67 ίντσες. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία CrystalRes AMOLED, η ανάλυση είναι στα 1220p με δυνατότητα απεικόνισης περισσότερων από 68 δισ. χρωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, καθώς τα πάντα απεικονίζονται με σαφήνεια και με όλες τις λεπτομέρειες. Η οθόνη διαθέτει, επίσης, έξυπνα χαρακτηριστικά όπως το AdaptiveSync, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης, ανάλογα με το περιεχόμενο που παρακολουθεί ο χρήστης.

Δοκιμάζοντας το Xiaomi 12T

Το έτερο μοντέλο της σειράς 12Τ είναι το «απλό» Xiaomi 12T. Σε σχέση με την Pro έκδοση, το Xiaomi 12T έχει την ίδια μπαταρία που και αυτή υποστηρίζει φόρτιση στα 120W, αλλά και την ίδια οθόνη. Οπότε έχουμε να κάνουμε με ένα όμορφο smartphone με κορυφαία οθόνη και «αντοχές», όσον αφορά στην ανάγκη για φόρτιση. Από πλευράς σχεδιασμού μοιάζει λίγο πιο απλό σε σχέση με το 12T Pro, αλλά είναι αρκετά στιβαρό και καταλαβαίνει κάποιος ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα ποιοτική συσκευή.

Οι διαφορές είναι στην κάμερα και στον επεξεργαστή. Πιο αναλυτικά, το Xiaomi 12T δεν έχει τη 200άρα κάμερα του 12T Pro, αλλά διαθέτει σύστημα τριπλής κάμερας, με τη βασική κάμερα στα 108 megapixel. Όπερ σημαίνει ότι και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ισχυρό σύστημα, το οποίο συμπληρώνεται από μία κάμερα 8MP ultra-wide και μια 2MP κάμερα macro, που προσφέρει εξαιρετικές λήψεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε. Όσον αφορά στον επεξεργαστή, το Xiaomi 12T διαθέτει τον MediaTek Dimensity 8100-Ultra, τον κορυφαίο επεξεργαστή της MediaTek, ο οποίος προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και γενικότερα δεν θα σας προβληματίσει κατά τη χρήση της συσκευής.

Αξίζει η αγορά;

Αν κάτι χαρακτηρίζει τη Xiaomi είναι ότι τα προϊόντα της προσφέρουν εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση. Το Xiaomi 12T Pro με 12 GB μνήμη και 256 GB αποθηκευτικό χώρο έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 899,90 ευρώ, ενώ μέχρι τις 23 Οκτωβρίου δίνεται δώρο η Xiaomi Robot Vacuum Mop 2 Lite, οπότε έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ καλό συνδυασμό. Το Xiaomi 12T με 8 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο είναι στα 649,90 ευρώ με το δώρο μέχρι τις 23 Οκτωβρίου να είναι το καινούριο Xiaomi Band 7 Pro, το οποίο διαθέτει μία αρκετά μεγάλη οθόνη και μπαταρία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει έξτρα όφελος 50 ευρώ για όποιον επιλέξει να δώσει την παλιά του συσκευή για να αγοράσει τα νέα μοντέλα της Xiaomi, ενώ παρέχεται και δωρεάν αλλαγή οθόνης κατά τους πρώτους έξι μήνες από την ημέρα αγοράς του προϊόντος.

Συνολικά έχουμε να κάνουμε με δύο smartphones που κινούνται στα μεσαία προς υψηλά στρώματα της αγοράς, που προσφέρουν κορυφαίες δυνατότητες, αλλά και χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε στον ανταγωνισμό. Σε συνδυασμό και με τις προσφορές που κάνει η Xiaomi, οι δύο αυτές προτάσεις μοιάζουν αρκετά ελκυστικές.