TECH

Η NASA ετοιμάζει για αποστολή στον Άρη τον… Iron Man

Η NASA ετοιμάζει για αποστολή στον Άρη τον… Iron Man
ΥουΤube

Η NASA κατασκεύασε ένα ρομπότ όμοιο του Iron Man και φιλοδοξεί να προσφέρει βοήθεια στην εξερεύνηση του Άρη. 

Οι διαστημικές αποστολές μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους συμμετέχοντες σε αυτές. Ανάμεσα στους κινδύνους είναι οι δυσλειτουργίες στο διαστημόπλοιο αλλά και οι επιπτώσεις από τη διαστημική ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο. Επιπλέον, είναι μεγάλη η καταπόνηση στους αστροναύτες από τα διαστημικά ταξίδια, τα οποία μπορούν να τους εξαντλήσουν σωματικά αλλά και ψυχικά.

Για αυτούς του λόγους η NASA ετοιμάζει το Valkyrie, ένα ανθρωποειδές ρομπότ ύψους 1,80 μ. που ζυγίζει 120 κιλά. Σχεδιασμένο από τους μηχανικούς του Διαστημικού Κέντρου Johnson της NASA, το πρωτότυπο ρομπότ μπορεί να περπατήσει, να αναρριχηθεί, να ισορροπήσει στο ένα πόδι και να περιηγηθεί σε ένα δωμάτιο.

Σύμφωνα με το Tech Insider, χρησιμοποιεί 200 αισθητήρες και τέσσερις κάμερες στο σώμα του, και μπορεί να αισθανθεί το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο.

Μπορεί επίσης να στρίψει μία βίδα και να χρησιμοποιήσει ένα τρυπάνι, σύμφωνα με τον επικεφαλή του project Valkyrie, Κρις Βερντέγιεν (Kris Verdeyen). Πρωταρχικός σκοπός του Valkyrie, είναι να βοηθά τους αστροναύτες στις πιο επικίνδυνες αποστολές τους. Ο απώτερος στόχος είναι να καταστεί αυτόνομο, δήλωσε ο Ρους Τέντρεικ (Russ Tedrake), ερευνητής του ΜΙΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ