TECH

Επανήλθε το WhatsApp – Κανονικά η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων

Επανήλθε το WhatsApp – Κανονικά η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων
Η αιτία της βλάβης δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί AP Photo/Martin Meissner

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής WhatsApp σε όλο τον κόσμο.

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι της Τρίτης, οι χρήστες στην Ελλάδα ξεκίνησαν να λαμβάνουν και να στέλνουν μηνύματα που είχαν κολλήσει λίγο μετά τις 10 το πρωί.

«Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν σήμερα να στείλουν μηνύματα στο WhatsApp», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Meta. «Λύσαμε το πρόβλημα και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση».

Οι χρήστες ανέφεραν νωρίτερα ότι δεν παραδίδονται τα μηνύματα που στέλνουν, στα οποία εμφανίζεται ένα ρολόι δίπλα στην ένδειξη αποστολής.

Περισσότεροι από 68.000 χρήστες είχαν αναφέρει προβλήματα με την εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο και 9.540 στη Γαλλία. Προβλήματα αναφέρθηκαν επίσης από 19.000 ανθρώπους στη Σιγκαπούρη και από 15.000 στη Νότια Αφρική.

Η εφαρμογή έχει γίνει ένα κρίσιμης σημασίας μέσο επικοινωνίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το Φεβρουάριο 2020 ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες σ' όλο τον κόσμο και είναι μία από τις δημοφιλέστερες δωρεάν πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο.

Όταν η Whatsapp είχε πάψει να λειτουργεί για ώρες τον Οκτώβριο εξαιτίας βλάβης, είχαν πληγεί οι συναλλαγές από τα κρυπτονομίσματα μέχρι το πετρέλαιο, πριν οι συναλλασσόμενοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πλατφόρμες όπως η Telegram.

Η σημερινή βλάβη της εφαρμογής σημειώνεται στη διάρκεια εορταστικής περιόδου στην Ινδία -τη μεγαλύτερη αγορά της σε αριθμό χρηστών-, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο απ' ό,τι συνήθως την πλατφόρμα για να στείλουν ευχές.

Ο Downdetector κατέγραψε τις βλάβες συγκεντρώνοντας αναφορές από αριθμό πηγών. Η βλάβη είναι πιθανό να έχει δημιουργήσει προβλήματα σε μεγάλο αριθμό χρηστών. «Οι αναφορές των χρηστών δείχνουν πως η Whatsapp αντιμετωπίζει προβλήματα από τις 9:17» (10:17 ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο ιστότοπος, καταγράφοντας χιλιάδες αναφορές από χρήστες.

Η αιτία της βλάβης δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ