TECH

Το «στοίχημα» για τη συνδρομητική πλατφόρμα του που βάζει ο ΑΝΤ1 με το Μουντιάλ

Το «στοίχημα» για τη συνδρομητική πλατφόρμα του που βάζει ο ΑΝΤ1 με το Μουντιάλ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρχει η δυνατότητα για παρακολούθηση όλων των αγώνων από όλες τις συσκευές

Η φετινή τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου έχει μία σειρά από ιδιαιτερότητες.

Η κυριότερη είναι ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και αυτό αναμένεται να επιφέρει πολλές διαφοροποιήσεις στον τρόπο που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες οι οπαδοί ανά τον κόσμο.

Μία άλλη, αρκετά σημαντική για την Ελλάδα είναι ότι για πρώτη φορά ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι (ΑΝΤ1) έχει τα δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων. Και επιπλέον έχει επιλέξει να μεταδώσει τους μισούς από τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Κατάρ μέσα από τη συνδρομητική πλατφόρμα του, το ANT1+.

Όπως αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σχετικής χθεσινής παρουσίασης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρχει η δυνατότητα για παρακολούθηση όλων των αγώνων από όλες τις συσκευές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί κανείς να δει έναν αγώνα ζωντανά μέσα από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή του χωρίς να χρειάζεται να είναι μπροστά σε μία τηλεόραση. Αρκεί, φυσικά, να έχει μία σύνδεση στο Internet.

Το σύνολο των αγώνων, από το εναρκτήριο παιχνίδι, στις 20 Νοεμβρίου, έως τον μεγάλο τελικό στις 18 Δεκεμβρίου θα προβληθεί από το ειδικό θεματικό κανάλι FIFA World Cup του ΑΝΤ1+, 32 αγώνες θα μεταδοθούν από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, ενώ και οι 64 αγώνες θα μεταδοθούν από τη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+.

Όλοι οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι on demand μετά τη ζωντανή μετάδοση, για ετεροχρονισμένη θέαση στο ΑΝΤ1+., ενώ θα υπάρχει και πλούσιο επιπλέον περιεχόμενο. Σημειωτέον πως η συνδρομητική πλατφόρμα του ANT1 μεταδίδει περιεχόμενο σε ανάλυση full HD (1080p), κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η ποιότητα της εικόνας θα είναι καλύτερη από εκείνη στους αγώνες που θα μεταδίδονται από το ελεύθερο κανάλι, όπου η ανάλυση φθάνει στο 720p.

Βέβαια, για να μπορέσει κανείς να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα θα πρέπει να έχει πληρώσει τη σχετική συνδρομή.

Το ΑΝΤ1+ ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη προσφέροντας 14 ημέρες δωρεάν πρόσβαση και στη συνέχεια 3 μήνες έναντι 4,99 ευρώ το μήνα πριν «καταλήξουμε» στη μηνιαία συνδρομή των 7,99 ευρώ. Η τιμή αυτή δεν θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρά το αρκετά πλούσιο περιεχόμενο σε πρωτότυπες παραγωγές που έχει το ΑΝΤ1+.

Τα στελέχη του ΑΝΤ1 υποστήριξαν χθες ότι είναι ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία των συνδρομητών αλλά, όπως αναφέρουν παρατηρητές της αγοράς, οι επόμενες κινήσεις όσον αφορά στην εμπορική πολιτική θα εξαρτηθούν και από την αποδοχή που θα έχει η πιο πρόσφατη προσφορά που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες και σχετίζεται με τους αγώνες στο Κατάρ.

Η συγκεκριμένη προσφορά δίνει πρόσβαση για διάστημα 6 μηνών έναντι 19,99 ευρώ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το μηνιαίο κόστος πέφτει στα 3,33 ευρώ το μήνα. Σημειωτέον πως η προσφορά αυτή δεν αφορά μόνο την πρόσβαση στο περιεχόμενο για το Μουντιάλ αλλά για όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας του ΑΝΤ1+.

Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτή την κίνηση αναμένεται να επηρεάσει και τα σχέδια του ΑΝΤ1 όσον αφορά την προσθήκη αθλητικού περιεχομένου στην streaming πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει. Κάτι που επεσήμαναν και τα στελέχη του ΑΝΤ1, τα οποία ανακοίνωσαν ότι με τον ίδιο τρόπο θα μεταδοθούν το επόμενο καλοκαίρι και οι αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ