TECH

Twitter: Εγκαινιάζει (ξανά) το blue tick - «Εξουσία στον λαό για 8 δολάρια» λέει ο Μασκ

Twitter: Εγκαινιάζει (ξανά) το blue tick - «Εξουσία στον λαό για 8 δολάρια» λέει ο Μασκ
Η εταιρεία έχει προαναγγείλει επιπλέον αλλαγές που θα συμβούν «σύντομα», μεταξύ αυτών περικοπές των διαφημίσεων κατά το ήμισυ AP Photo/Jeff Chiu

Η νέα εποχή του Twitter του Ίλον Μασκ ξεκίνησε με μαζικές απολύσεις των εργαζομένων αλλά και τη μηνιαία συνδρομή των οκτώ δολαρίων για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν το blue tick των πιστοποιημένων λογαριασμών.

Το blue tick σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν αυθεντικούς και σημαίνοντες χρήστες στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών προσώπων, αθλητικών αστέρων, προσωπικοτήτων του θεάματος, δημοσιογράφων, εμπορικών σημάτων και οργανισμών.

Διαθέσιμη σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, η υπηρεσία θα προσφέρει, όπως ενημέρωνε το Twitter «την εξουσία στους ανθρώπους: Ο λογαριασμός σας θα εξασφαλίσει ένα μπλε τσεκ, όπως ακριβώς οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε».

Η αλλαγή είχε προαναγγελθεί από τον Ίλον Μασκ προ ημερών, κάνοντας λόγο για χρήστες δύο ταχυτήτων.

«Το τρέχον σύστημα αρχόντων και χωρικών του Twitter για το ποιος έχει ή δεν έχει μπλε τικ είναι μα@@κία. Εξουσία στον λαό! Μπλε για 8 δολάρια/μήνα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία έχει προαναγγείλει επιπλέον αλλαγές που θα συμβούν «σύντομα», μεταξύ αυτών περικοπές των διαφημίσεων κατά το ήμισυ, τη δυνατότητα ανάρτησης μεγαλύτερων βίντεο και κατάταξης προτεραιότητας για περιεχόμενο που ποστάρεται στην πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία Twitter Blue, κυκλοφόρησε πέρυσι ως premium υπηρεσία της πλατφόρμας με μηνιαία συνδρομή ύψους 4,99 δολαρίων, δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση σε νέες δυνατότητες όπως προσαρμόσιμα εικονίδια εφαρμογών, δυνατότητα αναίρεσης ή προσθήκης σελιδοδείκτη tweets και μια «λειτουργία ανάγνωσης» για πιο εύκολη προβολή μεγάλων νημάτων αναρτήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ