TECH

Η AWS ετοιμάζεται για επέκταση στην ελληνική αγορά

Η AWS ετοιμάζεται για επέκταση στην ελληνική αγορά
«Πάμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε στην Ελλάδα» ανέφερε ο Przemen Szuder, γενικός διευθυντής της AWS για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη

Αποστολή στο Λας Βέγκας

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς επεκτείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η Amazon Web Services (AWS), ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στο χώρο των λύσεων cloud, για την οποία το 2023 αναμένεται να είναι μία χρονιά ταχείας ανάπτυξης όσον αφορά στη χώρα μας.

«Πάμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε στην Ελλάδα» ανέφερε ο Przemen Szuder, γενικός διευθυντής της AWS για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε στο πλαίσιο του re:invent 2022, του μεγάλου ετήσιου συνεδρίου της αμερικανικής εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λας Βέγκας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία μας στην Ελλάδα, προχωράμε σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και γενικώς επεκτεινόμαστε» επεσήμανε ο κ. Szuder.

Τον Ιανουάριο το local zone

Σημείο – κλειδί για την επόμενη φάση ανάπτυξης της AWS στην Ελλάδα είναι προφανώς η λειτουργία του local zone, όπως αποκαλεί η αμερικανική εταιρεία, τις εξειδικευμένες υποδομές cloud που δημιουργεί σε τοπικό επίπεδο η αμερικανική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Tomek Stachlewski, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της AWS για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, το local zone θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στον Ιανουάριο του 2023. Κάτι που σημαίνει ότι οι Έλληνες πελάτες της AWS θα έχουν τη δυνατότητα για πολύ βελτιωμένη εμπειρία όσον αφορά πολλές από τις υπηρεσίες του αμερικανικού κολοσσού.

«Η λειτουργία του local zone είναι εξαιρετικά σημαντική» επισημαίνει από την πλευρά του ο κ. Szuder.

Όπως πάντως εξηγεί ο κ. Stachlewski, στο local zone δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες της AWS και γενικότερα η εμπειρία από τη λειτουργία αντίστοιχων υποδομών σε άλλες περιοχές έχει δείξει ότι πολλοί πελάτες προτιμούν να έχουν τα δεδομένα και τις εφαρμογές τους σε περιφερειακές υποδομές της AWS. «Πρακτικά, υπάρχει μία υβριδική προσέγγιση» τονίζει ο κ. Stachlewski.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ