TECH

RPA: Η τεχνολογία που διευκολύνει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων

RPA: Η τεχνολογία που διευκολύνει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων

Μία τεχνολογία που έχει κάνει πολύ δυναμική εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο καθώς έχει πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι το Robotic Process Automation (RPA).

Μία τεχνολογία που, όπως εξηγεί, στην κάμερα του CNN Greece ο Δημήτρης Σπέντζας, Chief Technology Officer της Ambience Services δεν έχει σχέση με τα κλασικά «ρομπότ» αλλά χρησιμοποιείται ένα ειδικό λογισμικό προκειμένου να αυτοματοποιηθούν μία σειρά από τυποποιημένες και χρονοβόρες διαδικασίες.

Η Ambience Services είναι μία ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην υλοποίηση λύσεων RPA διαθέτοντας μία μεγάλη ομάδα μηχανικών και έχοντας ήδη αποκτήσει ένα αρκετά σημαντικό πελατολόγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπέντζα, το RPA είναι μία τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους μίας επιχείρησης να σταματήσουν να ασχολούνται με διαδικασίες που είναι αρκετά χρονοβόρες και τυποποιημένες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δημιουργία αναφορών. Αυτή την εργασία την αναλαμβάνει ένα «ρομποτάκι», το οποίο, όπως διευκρινίζει, δεν είναι ένα ρομπότ όπως αυτά που συνήθως έχουμε υπόψιν μας αλλά ένα εξειδικευμένο λογισμικό.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, όπως επισημαίνει ο κ. Σπέντζας, είναι πως αυτή την περίοδο υπάρχουν και δυνατότητες χρηματοδότησης από δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για υλοποίηση λύσεων RPA, δίνοντας μία επιπλέον δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τεχνολογίες όπως είναι το Robotic Process Automation.