TECH

Τα 5 ρομπότ που κάνουν δουλειές στο σπίτι

Τα 5 ρομπότ που κάνουν δουλειές στο σπίτι
Jibo.com

Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος μόνος του τις δουλειές του σπιτιού, να έχει προσλάβει άτομο για να προσέχει τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, να ενημερώνεται για τις ειδήσεις... Η τεχνολογία πλέον επιτρέπει σε κάθε σπίτι να έχει τον δικό του βοηθό που θα κάνει τη ζωή πιο απλή και εύκολη. Ακολουθούν 5 ρομπότ για το σπίτι που είναι, ήδη, έτοιμα να σας βοηθήσουν.

Asus Zenbo

16672565

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/RITCHIE B. TONGO

Κοστίζει όσο ένα κινητό τηλέφωνο: 599 δολάρια. Σχεδιασμένο να κάνει τα πάντα ως βοηθός, το Zendo μπορεί να κινείται μόνο του μέσα στο σπίτι καθώς έχει κάμερες που ανιχνεύουν τα εμπόδια. Το touch-screen πρόσωπό του επιτρέπει να πάρει διάφορες εκφράσεις ενώ έχει και μικρόφωνο για να μπορεί να μιλάει. Ελέγχει τις συσκευές του σπιτιού, προσέχει τους ηλικιωμένους και εκπέμπει σήμα σε περίπτωση ατυχήματος. Μάλιστα, μπορεί να διασκεδάζει τα παιδιά με ένα χορευτικό νούμερο, σύμφωνα με τη Guardian.

SoftBank Pepper

16672575

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/RITCHIE B. TONGO

Η Πέπερ είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κινείται σε ρόδες, έχει κάμερες-αισθητήρες, touchscreen στο στήθος και χέρια. Η τιμή της είναι στα 1.220 δολάρια. Αυτό που ξέρει είναι να κάνει συζητήσεις, να διαβάζει τα συναισθήματα και να διασκεδάζει. Δεν είναι χρήσιμη μόνο για το σπίτι καθώς μπορεί να γίνει και βοηθός στα ψώνια. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία, αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

Jibo

2867

Πηγή: Jibo.com

Ο Τζίμπο είναι το πρώτο κοινωνικό ρομπότ που σχεδιάστηκε και κοστίζει 740 δολάρια. Το μικρό ρομπότ παρέχει διασκέδαση καθώς έχει κάμερα και μικρόφωνο, μιλάει, είναι ιδανικό για να κρατάει συντροφιά στα παιδιά, τραβάει φωτογραφίες και βίντεο. Οι ικανότητές του είναι πολλές, ωστόσο, το μειονέκτημα είναι το μέγεθός του που είναι λίγο πιο μεγάλο από μία κούπα καφέ και μπορεί να εστιάσει σε ύψος 30 cm.

Amazon Echo

14654803

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/AMAZON / HANDOUT

Το Echo μπορεί να παίξει μουσική αλλά και να διαχειριστεί διάφορες συσκευές στο σπίτι, από τα φώτα μέχρι το πλυντήριο. Η τιμή του είναι στα 180 δολάρια και οι ικανότητές του επεκτείνονται και άλλο. Μπορεί να ενημερώνει για τον καιρό και για τις ειδήσεις ενώ λειτουργεί και με αισθητήρα ήχου.

Dyson 360 Eye

dyson.360.eye .banner.1

Πηγή: robohub.org

Είναι ο μικρός αυτόματος καθαριστής του σπιτιού. Σκανάρει το χώρο του πατώματος με τα λέιζερ και την κάμερα που διαθέτει, σχεδιάζει την πορεία του και ξεκινάει το καθάρισμα. Μπορεί να μαζέψει σκόνη, σκουπίδια και οτιδήποτε βρει στο δρόμο του. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε σκάλες, αλλά το υπόλοιπο σπίτι διασφαλίζει ότι θα παραμένει καθαρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ