TECH

Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ: Πώς μία επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί στο 100% από την Κωτσόβολος;

Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ: Πώς μία επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί στο 100% από την Κωτσόβολος;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί ζητούμενο για τις επιχειρήσεις σήμερα. Διότι ακολουθώντας το μονοπάτι της ψηφιακής μετάβασης, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να λάβουν την απαραίτητη ώθηση ώστε να ενδυναμώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να γίνουν περισσότερο παραγωγικές, εμπορικές, ανταγωνιστικές, μέσα σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς και που οι ανάγκες και οι συνήθειες των καταναλωτών αποκτούν έναν πιο digital χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει πως για να καταφέρει να επιβιώσει και να εξελιχθεί μία επιχείρηση στη σύγχρονη εποχή ίσως χρειάζεται να στραφεί σε νέες, περισσότερο ευέλικτες μορφές εργασίας, ότι πρέπει να ψηφιοποιήσει τις ηλεκτρονικές της συναλλαγές με πελάτες και συνεργάτες, ότι ενδεχομένως χρειάζεται να εξετάσει την επιλογή του να μπει στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου και μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να επενδύσει στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών της συναλλαγών.

Το ζήτημα είναι πως για να γίνει εφικτή η μετάβαση μιας επιχείρησης στην ψηφιακή εποχή, απαιτούνται και τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, δηλαδή τα απαραίτητα digital προϊόντα και υπηρεσίες. Και για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η απόκτηση αυτών των εργαλείων, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εδώ, λοιπόν, έρχεται το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» για να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτών των επιχειρήσεων.

Τα απαραίτητα digital εργαλεία στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

Το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» υλοποιείται από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας, σκοπός του είναι η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, πραγματοποιείται μέσα από τη χορήγηση κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους και αφορά σε επιχειρήσεις που απασχολούν από έναν έως 250 εργαζόμενους και μπορούν να επωφεληθούν με κρατική επιδότηση 90%.

Όσοι, λοιπόν, υπέβαλαν το περασμένο διάστημα τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος και είναι δικαιούχοι των vouchers, μπορούν τώρα να τα εξαργυρώσουν, επιλέγοντας τα ψηφιακά προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται, μέσω των προμηθευτών του προγράμματος, όπως είναι ο Κωτσόβολος.

Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι για να βγουν ακόμη πιο κερδισμένοι

Το σημείο αυτό, δηλαδή το πού θα επιλέξει ένας δικαιούχος να εξαργυρώσει τα vouchers του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», έχει σε κάθε περίπτωση σημασία. Και αυτό που αξίζει να κάνει ο δικαιούχος πριν την εξαργύρωση, είναι να εξετάσει το πώς θα βγει ακόμη πιο κερδισμένος μέσω του προγράμματος και δη, πώς θα επωφεληθεί στο έπακρο μέσα και από επιπλέον παροχές που μπορεί να προσφέρονται.

Με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων συμβούλων πωλήσεων του K2B – Business empowerment by Kotsovolos, παρέχεται η απαραίτητη τεχνογνωσία για τον κατάλληλο συνδυασμό ψηφιακών λύσεων που θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις στη νέα ψηφιακή εποχή. Μέσω της Κωτσόβολος, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις «ενδυναμώνονται στο 100%», αφού βρίσκουν την ιδανική λύση που τους ταιριάζει επωφελούμενες από το πρόγραμμα με επιδότηση 90%, λαμβάνοντας επιπλέον μια δωροεπιταγή αντίστοιχης αξίας με το υπόλοιπο 10% της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, την οποίο θα μπορούν να εξαργυρώσουν στις επόμενες αγορές τους.

Με προτάσεις στους τομείς παραγωγικότητας, συνεργασίας, βελτίωσης της λειτουργίας της επιχείρησης, ηλεκτρονικού εμπορίου, ασφάλειας και εμπιστοσύνης συναλλαγών όπως και προτάσεις αύξησης πωλήσεων μέσω αποτελεσματικού SMS & Viber marketing, οι επιχειρήσεις θα βρουν αυτά που χρειάζονται ώστε να μετασχηματιστούν ψηφιακά και να γίνουν πιο σύγχρονες και ανταγωνιστικές.

Η ομάδα των εξειδικευμένων συμβούλων πωλήσεων του K2B – Business empowerment by Kotsovolos, θα προτείνει τις κατάλληλες λύσεις σε κάθε επιχείρηση που είναι δικαιούχος του προγράμματος, μέσα από λογισμικά και λύσεις από παγκοσμίως γνωστούς κατασκευαστές αλλά και κορυφαίες Ελληνικές εταιρείες,

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης (set up) για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών που μπορεί να έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Το σίγουρο είναι πώς για να μπορέσει μία επιχείρηση σήμερα να ενισχύσει την παραγωγική, εμπορική και διοικητική της λειτουργία, να αναβαθμίσει τον τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας, να ψηφιοποιήσει τις ηλεκτρονικές της συναλλαγές με πελάτες και συνεργάτες και μεταξύ άλλων, να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης στις ηλεκτρονικές της συναλλαγές, είναι σημαντικό να «εξοπλιστεί» με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις digital υπηρεσίες που προσφέρονται. Και το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την προσπάθεια.