Πηδάει σαν... ακρίδα: Δημιουργήθηκε νέο υλικό που μιμείται τη φύση
Ανανεώθηκε:

Ένα νέο ελαστικό υλικό, το οποίο μπορεί να πηδήσει ψηλά στον αέρα σαν «ακρίδα» όταν θερμαίνεται δημιούργησαν ερευνητές μηχανικοί στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή χημικής και βιολογικής μηχανικής Τίμοθι Γουάιτ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και τη δρ Τέιλερ Χέμπνερ του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή στο μέλλον τέτοια υλικά θα ενσωματωθούν σε διάφορα μαλακά ρομπότ, τα οποία θα είναι έτσι ικανά να κάνουν πηδήματα στον αέρα.
Σύμφωνα με τον Γουάιτ, το νέο συνθετικό υλικό μιμείται τη φύση, καθώς αντιδρά κατά κάποιο τρόπο όπως οι ακρίδες που πηδούν επειδή έχουν αποθηκεύσει ενέργεια στα πόδια τους, την οποία απελευθερώνουν ξαφνικά.
Το υλικό ανήκει στην κατηγορία των ελαστομερών υγρών κρυστάλλων, που αποτελούν μια στερεά εκδοχή των υγρών κρυστάλλων στις οθόνες.
Πώς ενεργοποιείται;
Όταν το φιλμ του νέου υλικού θερμαίνεται, συσσωρεύοντας έτσι ενέργεια, αρχίζει να διπλώνει, σχηματίζοντας έναν κώνο που ξαφνικά τινάζεται μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου σε ύψος 200 φορές μεγαλύτερο από το πάχος του. Το ίδιο φιλμ μπορεί στη συνέχεια να χοροπηδήσει αρκετές φορές.
Διαβάστε την επιστημονική δημοσίευση εδώ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα: Ερευνητές βρήκαν τρόπο «σπάσουν» τον αλγόριθμο RSA με κβαντικούς υπολογιστές

Euroleague: «Καταιγίδα» ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ζαλγκίρις
00:00
ΕΟΔΥ: Πού θα διενεργούνται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου
23:55
Η Κάγια Γκέρμπερ θέλει να υποδυθεί την Πάτι Σμιθ σε βιογραφική ταινία
23:50
Βουλή: Η «μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ποια θα είναι τα «όπλα» του κάθε αρχηγού
23:46