TECH

Vodafone Ελλάδος: Σταθερότητα σε έσοδα από υπηρεσίες και πελατειακή βάση

Vodafone Ελλάδος: Σταθερότητα σε έσοδα από υπηρεσίες και πελατειακή βάση
Η Vodafone παρουσίασε πάντως σημαντική αύξηση στις συνδέσεις κινητής unsplash

Στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν από ένα χρόνο για το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022 διαμορφώθηκαν τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος με την εταιρεία να παρουσιάζει αύξηση στους πελάτες κινητής αλλά και μικρή πτώση στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος Vodafone για το γ’ τρίμηνο το τρέχοντος οικονομικού έτους της (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022), η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα από υπηρεσίες να διαμορφώνονται στα 216 εκατ. ευρώ όταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν στα 214 εκατ. ευρώ με το ποσοστό της αύξησης να είναι στο 0,9%. Σημειώνεται πως ο βρετανικός όμιλος δεν αναφέρει πλήρη οικονομικά στοιχεία για τις «μικρότερες» θυγατρικές του όσον αφορά στο α' και στο γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους της. Σε επίπεδο 9μηνου (Απρίλιος – Οκτώβριος 2022) τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 660 εκατ. ευρώ έναντι 650 εκατ. ευρώ (+1,5%).

Η Vodafone παρουσίασε πάντως σημαντική αύξηση στις συνδέσεις κινητής, ο συνολικός αριθμός των οποίων έφθασε στα 4,270 εκατ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2022 έναντι 4,186 εκατ. στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η αύξηση προήλθε τόσο από νέες συνδέσεις συμβολαίου, οι οποίες έφθασαν στις 57 χιλιάδες, ενώ τα νέα πακέτα καρτοκινητής έφθασαν στις 25 χιλιάδες. Ενδιαφέρον στοιχείο ότι το ποσοστό των συνδέσεων συμβολαίου έχει φθάσει πλέον στο 41,7% που είναι από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών. Σταθερότητα όσον αφορά στο μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU), το οποίο ήταν για το συγκεκριμένο τρίμηνο στα 10,4 ευρώ από 10,3 ευρώ στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Το ARPU των συνδέσεων συμβολαίων ήταν στα 17,9 ευρώ (από 18,1 ευρώ) και εκείνο της καρτοκινητής στα 5 ευρώ (έναντι 5,2 ευρώ).

Όσον αφορά στις ευρυζωνικές συνδέσεις, εκεί υπήρξε μία μείωση στον αριθμό. Στο τέλος Δεκεμβρίου 2022 ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων που εξυπηρετούσε η Vodafone ήταν στις 948 χιλιάδες, κατά 4 χιλιάδες μειωμένος σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου 2021, η μείωση ήταν της τάξεως των 22 χιλιάδων συνδέσεων.




ΔΗΜΟΦΙΛΗ