TECH

Billys: Χρηματοδότηση 800.000 ευρώ για τη νέα εφαρμογή για διαχειριστές ακινήτων

Billys: Χρηματοδότηση 800.000 ευρώ για τη νέα εφαρμογή για διαχειριστές ακινήτων
Το Billys είναι ένα online εργαλείο που κάνει την αυτοδιαχείριση της πολυκατοικίας απλή

Στα 805.000 ευρώ έφθασε ο αρχικός γύρος χρηματοδότησης για τη Billys, μία startup που έχει ως στόχο να εκσυγχρονίσει τη διαχείριση κτηρίων, διευκολύνοντας ενοίκους και διαχειριστές.

Στη χρηματοδότηση της εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε το 2022, συμμετέχουν η Genesis Ventures, η Lamda Development, καθώς και επενδυτικοί «άγγελοι», από το χώρο της τεχνολογίας, των ακινήτων, των επενδύσεων και των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα για τους διαχειριστές, καθώς και για τους ενοίκους πολυκατοικιών, η διευθέτηση θεμάτων κοινοχρήστων οφειλών και εργασιών συντήρησης αποτελεί ένα πολύπλοκο και χρονοβόρο ζήτημα. Το Billys είναι ένα online εργαλείο που κάνει την αυτοδιαχείριση της πολυκατοικίας απλή. Οι χρήστες μπορούν να διευθετούν οικονομικά ζητήματα με απόλυτη διαφάνεια, να λύνουν θέματα με ταχύτητα και να αποκτούν εύκολα πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες.

Μέσω του Billys, ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να διαχειριστεί:

  • Κοινόχρηστα: Η έκδοση των οφειλών γίνεται αυτόματα και οι ένοικοι ενημερώνονται άμεσα
  • Πληρωμές: Η εξόφληση γίνεται απευθείας μέσω κάρτας, τραπεζικής μεταφοράς ή μετρητών
  • Αποθεματικά: Το αποθεματικό ελέγχεται και παραμένει ασφαλές σε κοινό λογαριασμό
  • Συνελεύσεις: Η διεξαγωγή των συνελεύσεων γίνεται ηλεκτρονικά
  • Αρχεία: Τα αρχεία διατηρούνται οργανωμένα ψηφιακά, για εύκολη πρόσβαση
  • Τεχνικές εργασίες: Η επιλογή προεγκεκριμένων συνεργατών και τεχνικών συντήρησης
  • Απαιτήσεις: Η συλλογή των απαιτήσεων γίνεται πιο άμεση, μέσω εξειδικευμένων νομικών συμβούλων και η διαδικασία διευκολύνεται μέσω αξιόπιστων προγραμμάτων ασφάλισης.

Για τη χρήση της εφαρμογής τα βήματα είναι απλά. Με την βοήθεια των συμβούλων της Billys, ο διαχειριστής προσκαλεί μέσω της πλατφόρμας ιδιοκτήτες και ενοίκους και στη συνέχεια δρομολογείται η χρήση και οργάνωση των υπηρεσιών της πλατφόρμας.

Η δοκιμαστική περίοδος είναι δωρεάν και στη συνέχεια η χρήση της υπηρεσίας παρέχεται με μηνιαία χρέωση.

Σύμφωνα με τη Billys, η ευκολία και η ασφάλεια της χρήσης είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της πλατφόρμας. Επιπλέον, οι διαχειριστές δεν επιφορτίζονται με την διεκδίκηση οφειλόμενων ποσών, καθώς, μέσω του Billys η διαδικασία υπενθύμισης οφειλών ενεργοποιείται αυτόματα και οι ένοικοι που έχουν παραλείψει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ειδοποιούνται εγκαίρως.

Σημειώνεται πως στην ιδρυτική ομάδα της Billys συμπεριλαμβάνονται στελέχη που προέρχονται από το χώρο της τεχνολογίας, των ακινήτων και του χρηματοπιστωτικού τομέα και έχουν εργαστεί σε εταιρείες όπως η Skroutz, η McKinsey, η Blueground, η PwC και η Goldman Sachs. Εκτός από τον διευθύνοντα σύμβουλο Πάνοo Ρηνιώτη, σε κομβική θέση θα είναι η Τίνα Μπουλουγούρα, chief operations & growth fficer, η Ράνια Ντούλιου, head of product και ο Πέτρος Θεοχάρους, chief technology officer.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ