TECH

Έντονη η ελληνική παρουσία στο φετινό MWC

Έντονη η ελληνική παρουσία στο φετινό MWC
Στη φετινή εκδήλωση, γνωστή στο παρελθόν ως Mobile World Congress, το ελληνικό περίπτερο είναι το μεγαλύτερο στη 10ετή παρουσία της Ελλάδας

Με ιδιαίτερα έντονο το ελληνικό στοιχείο ξεκινά αυτή την εβδομάδα (Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου – Πέμπτη 2 Μαρτίου) το MWC Barcelona 2023, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Στη φετινή εκδήλωση, γνωστή στο παρελθόν ως Mobile World Congress, το ελληνικό περίπτερο είναι το μεγαλύτερο στη 10ετή παρουσία της Ελλάδας ως εθνική αποστολή καθώς το συνολικό εμβαδόν του θα είναι 154 τ.μ. Κάτι τέτοιο κρίθηκε απαραίτητο και με δεδομένο ότι φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων εταιρειών στο ελληνικό περίπτερο φθάνει στις 44 και είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με κάθε άλλη από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Σημειωτέον πως στο MWC Barcelona θα έχουν παρουσία με δικά τους περίπτερα δύο ακόμη ελληνικές εταιρείες, η Intracom Telecom, η οποία θα δείξει μία σειρά από νέες λύσεις και εφαρμογές ασύρματης ευρυζωνικότητας, και η Adaptit.

Το MWC Barcelona θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του κλάδου των ψηφιακών τεχνολογιών. Η έμφαση είναι μεν στις κινητές επικοινωνίες δεδομένου κιόλας ότι διοργανώνεται από τον παγκόσμιο σύνδεσμο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας (GSMA), αλλά είναι και η εκδήλωση όπου όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» του κλάδου συμμετέχουν με νέες λύσεις, εφαρμογές και συσκευές. Για παράδειγμα, στο φετινό MWC η Xiaomi θα παρουσιάσει τη νέα της «ναυαρχίδα» (Xiaomi 13 Pro), ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις για νέες εφαρμογές και υπηρεσίες που σχετίζονται με το 5G από κατασκευαστές όπως η Huawei, η Ericsson και η Nokia.

Ελληνική αποστολή

Όσον αφορά στην ελληνική παρουσία, την εθνική αποστολή στο MWC Barcelona 2023 οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στη φετινή αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι εταιρείες: Acromove, Akronic, Argo Semiconductors, Atlantis Consulting, Calpak, Dotsoft, Excelon Financial Services, Eyeonix, Finloup, Inaccel, Inteligg, iQNovus, M-Sensis, M-Stat, Megaventory, Mind the Hair, Mobics, MOBITO, Modulus, Novelcore, Optechain, Prisma Electronics, Probotek, Regate, Run4More, Safesize, Seavalley, Sigfox hellas, Tetragon, Traqbeat, Vertoyo, Yodiwo, 7Seas Innovation.

Η ελληνική αποστολή έχει την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή φορέων όπως το egg της Eurobank, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης», το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), η HELEXPO BEYOND, το NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Pleiades IoT Innovation Cluster, το Κέντρο Καινοτομίας iQnovus της Unisystems, καθώς και το επενδυτικό ταμείο Phaistos 5G Ventures.

Συμπληρωματικά των ανωτέρω φορέων, η αποστολή υποστηρίζεται από εταιρείες, όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers. Επίσης, η συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο PRAXI Network, την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), καθώς και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA), δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον για την παρουσία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στη διεθνή αυτή διοργάνωση.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ