TECH

Φιλιά μέσω διαδικτύου; Το κινεζικό γκάτζετ που έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

Φιλιά μέσω διαδικτύου; Το κινεζικό γκάτζετ που έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα
Πρόκειται για μια συσκευή με χείλη από σιλικόνη, την οποία οι δημιουργοί της διαφημίζουν ως τον τέλειο τρόπο για να φιληθεί ένα ζευγάρι από μακριά Taobao

Μήπως θέλετε να στείλετε στον ή στην σύντροφό σας, που βρίσκεται μακριά, ένα φιλί; Με τη βοήθεια ενός νέου κινεζικού γκάτζετ, μπορείτε!

Πρόκειται για μια συσκευή με χείλη από σιλικόνη, την οποία οι δημιουργοί της διαφημίζουν ως τον τέλειο τρόπο για να φιληθεί ένα ζευγάρι από μακριά.

Όπως γράφει το CNNi, το συγκεκριμένο γκάτζετ έχει δημιουργήσει μεγάλο «θόρυβο» στα social media της Κίνας, με ορισμένους χρήστες να δηλώνουν τον… αποτροπιασμό τους και άλλους να δείχνουν ενδιαφέρον και να εκφράζουν την πρόθεσή τους να το προμηθευτούν.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες πίεσης και ειδικούς μηχανισμούς, που της επιτρέπουν να μιμηθεί ένα πραγματικό φιλί, ασκώντας την ανάλογη πίεση και κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις.

Έχει, μάλιστα, και την κατάλληλη θερμοκρασία, αντίστοιχη με αυτή που έχουν τα ανθρώπινα χείλη.

Εκτός από την κίνηση του φιλιού, μπορεί επίσης να μεταδώσει και τον ήχο που κάνουν οι χρήστες.

Κάποιοι είδαν την αστεία πλευρά του γκάτζετ, ωστόσο πολλοί ήταν και αυτοί που το χαρακτήρισαν «τρομακτικό» ή και «αηδιαστικό».

filia-diadiktyo2.jpg
Κάποιοι είδαν την αστεία πλευρά του γκάτζετ, ωστόσο πολλοί ήταν και αυτοί που το χαρακτήρισαν «τρομακτικό» ή και «αηδιαστικό» / Taobao

Άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι θα αρχίσουν να το αγοράζουν ανήλικοι.

«Δεν κατανοώ τη συσκευή αλλά είμαι τελείως σοκαρισμένος» έγραψε ένας χρήστης στο Weibo, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της χώρας.

Για να… στείλουν ένα φιλί, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στο «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να συνδέσουν τη συσκευή με το κινητό τους τηλέφωνο, μέσω της θύρας φόρτισης.

Στη συνέχεια, προχωρά σε σύζευξη με τη συσκευή του ή της συντρόφου του και ξεκινούν μια βιντεοκλήση, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να ανταλλάξουν -τρόπον τινά- και φιλιά.

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times, η εφεύρεση αυτή έχει πατέντα και ανήκει στο Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology.

«Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, είχα σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα μου και μπορούσαμε να επικοινωνούμε μόνο μέσω τηλεφώνου.

Έτσι ήρθε η έμπνευση για αυτή τη συσκευή» δήλωσε στην κινεζική εφημερίδα ο Jiang Zhongli, ένας εκ των δημιουργών του γκάτζετ.

Μια αντίστοιχη συσκευή, που ονομάζεται «Kissinger», είχε λανσαριστεί από το Ινστιτούτο Imagineering της Μαλαισίας το 2016, ωστόσο επρόκειτο για ένα «μαξιλαράκι» σιλικόνης και όχι ρεαλιστικά χείλη.

Παρότι οι δημιουργοί της νέας αυτής συσκευής το διαφημίζουν ως έναν τρόπο για να έρθουν λίγο πιο κοντά ζευγάρια που ζουν σε απόσταση, το γκάτζετ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του να συνδεθούν και να φιληθούν και με αγνώστους.

Μπορούν, επίσης, να «ανεβάσουν» τα φιλιά τους σε μια ειδική βάση δεδομένων της εφαρμογής για να μπορούν να τα απολαύσουν και άλλοι χρήστες.

Το γκάτζετ κοστίζει 288 γουάν, δηλαδή περίπου 38 ευρώ, στην μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά της Κίνας, Taobao.

«Η σύντροφός μου δεν πίστευε αρχικά ότι θα μπορούσαμε να φιληθούμε εξ αποστάσεως, οπότε έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν το χρησιμοποίησε… Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη που θα μπορούσα να της είχα κάνει κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήμασταν σε απόσταση» αναφέρει σε αξιολόγηση ένας χρήστης, που φέρεται να αγόρασε τη συσκευή.

Και καταλήγει:

«Ευχαριστώ τεχνολογία».

This Chinese kissing device lets you smooch over the internet, by Nectar Gan, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ