TECH

Όμιλος ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Όμιλος ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση και συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Ο όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους εργαζομένους του

Την έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων του επιδιώκει ο όμιλος ΟΤΕ μέσω της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης με μέγιστο ποσό τα 1.000 ευρώ αλλά και των επιπλέον οφελών που θα υπάρχουν μέσα από την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τις εταιρείες του ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους εργαζομένους του, συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με στόχο να ενισχυθούν περισσότερο οι χαμηλόμισθοι, το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται κλιμακωτά, ανάλογα με τον μισθό, με μέγιστο καθαρό ποσό ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ.

Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα, άτομα με αναπηρία ή με τέκνα με αναπηρία) θα καταβληθεί η μέγιστη ενίσχυση, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους. Η έκτακτη ενίσχυση αποφασίστηκε σε συνεργασία της διοικητικής ομάδας και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Επιπλέον οφέλη αποφέρουν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις εταιρείες ΟΤΕ και Cosmote, καθώς από την εφαρμογή τους όλοι οι εργαζόμενοι θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι νέες ΕΣΣΕ αποτελούν ένα μεγάλο βήμα μπροστά, καθώς βάζουν τις βάσεις ενός σύγχρονου πλαισίου αμοιβών και παροχών, το οποίο είναι επωφελές για όλους τους εργαζομένους ΟΤΕ και Cosmote. Ειδικότερα, με τις νέες συμβάσεις:

  • Παρέχεται ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών σύμφωνα με τον ρόλο που έχει ο κάθε εργαζόμενος. Ο μισθός εκκίνησης των νέων μισθολογικών κατηγοριών υπερβαίνει μέχρι και 54% τον σημερινό νόμιμο μισθό.
  • Αυξάνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων 12% κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με την ενίσχυση του εισοδήματος των νέων.
  • Εισάγεται ένα ευέλικτο πακέτο παροχών Be-Flexi για όλους τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ ετησίως. Ο ίδιος ο εργαζόμενος επιλέγει από τον κατάλογο παροχών που προσφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του.
  • Για πρώτη φορά εισάγεται και στον ΟΤΕ ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα (Pension Plan) για όλους τους εργαζομένους.

Παράλληλα, διατηρείται η παροχή του παιδικού σταθμού, και παρέχονται διευκολύνσεις (ειδικές άδειες, μειωμένο ωράριο) σε γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, ασθενείς, και άτομα με αναπηρία.

«Σας ευχαριστώ όλους που κρατάτε τον Όμιλο ΟΤΕ ψηλά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, εν μέσω νέων κρίσεων και προκλήσεων. Με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, προχωράμε μπροστά. Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ