TECH

Το smartphone που κάνει τη νύχτα… μέρα!

Το smartphone που κάνει τη νύχτα… μέρα!

Η εποχή που για τις φωτογραφικές αλλά και τις video αναμνήσεις μας επιλέγαμε να έχουμε μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή έχει παρέλθει εδώ και χρόνια, καθώς το smartphone έχει εξελιχθεί ως η πιο εύχρηστη συσκευή για λήψη φωτογραφιών και video.

Ένα ζήτημα που συναντούσαμε μέχρι τώρα ήταν ότι οι νυχτερινές λήψεις δεν ήταν τόσο καλές με τη χρήση του smartphone. Αυτό, όμως, έχει αρχίσει να αλλάζει με την απάντηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα να μην είναι άλλη από το vivo X90 Pro, τη νέα «ναυαρχίδα» της vivo που είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Η vivo είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως και η πραγματικότητα είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πολλά στον τομέα της λήψης φωτογραφιών και video, έχοντας παρουσιάσει μοντέλα με εντυπωσιακές δυνατότητες. Η συνεργασία με τη ZEISS, έναν εκ των κορυφαίων κατασκευαστών φακών για κάμερες, έχει συνεισφέρει πολύ σε αυτό τον τομέα, ενώ και η vivo έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με τη δημιουργία εξειδικευμένων τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ορατά στο X90 Pro, ένα smartphone που η vivo υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνει τη νύχτα… μέρα! Όσο κι αν ακούγεται ίσως υπερβολικό, είναι πράγματι ένας ισχυρισμός που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε έχοντας δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συσκευή για αρκετές μέρες.

Το βασικό ατού του vivo X90 Pro δεν είναι άλλο από το εντυπωσιακό σύστημα τριπλής κάμερας που διαθέτει στην οπίσθια πλευρά του. Η κύρια κάμερα, με προσαρμοσμένο αισθητήρα IMX989, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη ZEISS και έχει μέγεθος 1 ίντσας, το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε φακό ενσωματωμένο σε smartphone. Σε σχέση με το X80, για παράδειγμα, η νέα κάμερα προσφέρει 77% μεγαλύτερη φωτοευαισθησία και αύξηση της ικανότητας εισαγωγής φωτός έως και 43%.

Με την ανάλυση στα 50 MP, αλλά με τη σταθερή εστίαση στα 50 χιλιοστά και τον αισθητήρα 1 ίντσας, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με συσκευές όπου η κάμερα έχει μεγαλύτερη ανάλυση. Ειδικά στην περίπτωση των νυχτερινών φωτογραφιών, το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε.

Η τριάδα των καμερών ολοκληρώνεται από μια ευρυγώνια κάμερα 108 μοιρών, με τον αισθητήρα Sony IMX663 12 Megapixel και διάφραγμα f/2.0 που προσφέρει κορυφαίες λήψεις ακόμη και σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση.

Πέραν από τους βελτιωμένες αισθητήρες, μία βασική διαφορά του συγκεκριμένου μοντέλου της vivo, είναι η ενσωμάτωση ενός ειδικού τσιπ, του vivo V2, το οποίο διαθέτει εσωτερικά αναπτυγμένους αλγόριθμους AI. Αν προσθέσουμε σε αυτό, μία σειρά από χαρακτηριστικά σε επίπεδο hardware αλλά και λογισμικού, το αποτέλεσμα είναι ένα smartphone που είναι σε θέση να κινηματογραφεί βίντεο 4K σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, επιτρέποντας ευκρίνεια ακόμη και σε υψηλές ρυθμίσεις ISO, χάρη στον αλγόριθμο μείωσης θορύβου.

Επιπλέον, για τους φαν του έναστρου ουρανού, το vivo X90 Pro διαθέτει μία λειτουργία ονόματι Handheld Astro για αστροφωτογράφηση που αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις.

Το vivo X90 Pro φέρνει, επίσης, τη λειτουργία φυσικού χρώματος ZEISS 2.0 για μεγαλύτερη αυθεντικότητα και ακρίβεια στα χρώματα φωτογραφικών και βιντεογραφικών λήψεων, καταγράφοντας το τοπίο με απόλυτη φυσικότητα. Επιπλέον, ενσωματώνει τις λειτουργίες Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot, Sports αλλά και Night Sports, όπως και τα εφέ μινιατούρας που πολλοί χρήστες θα λατρέψουν.

Το αποτέλεσμα είναι ένα smartphone που δίνει τη δυνατότητα για κορυφαίες λήψεις φωτογραφιών και video ακόμη και αν κάποιος δεν έχει εξειδικευμένες γνώσεις. Κυριολεκτικά, το μόνο που χρειάζεται για να μετατρέψει τη νύχτα σε… μέρα είναι το φως του φεγγαριού ή μερικές λάμπες στον δρόμο!

Κορυφαία χαρακτηριστικά design και φόρτισης

Σημειωτέον, πάντως, πως η οπίσθια κάμερα είναι ένα από τα πολλά ατού της συσκευής. Η εμπρόσθια κάμερα προσφέρει, για παράδειγμα, ανάλυση στα 32 MP και πολλές δυνατότητες, ενώ και ο σχεδιασμός της συσκευής είναι άκρως εντυπωσιακός - από τα λίγα smartphones που ξεχωρίζουν από πλευράς σχεδιασμού, ειδικά στην πίσω πλευρά με την ένωση αλουμινίου και μασίφ - συνθετικού δέρματος.

Από πλευράς επιδόσεων, ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται είναι ο MediaTek Dimensity 9200. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους επεξεργαστές που είναι διαθέσιμοι στην παγκόσμια αγορά και ξεχωρίζει για τις επιδόσεις που προσφέρει σε συνδυασμό με τα 12 GB μνήμης που διαθέτει η συσκευή, με τον αποθηκευτικό χώρο να διαμορφώνεται στα 256 GB.

Στον τομέα της φόρτισης, το X90 Pro υποστηρίζει FlashCharge διπλής κυψέλης 120W, το οποίο, σε συνδυασμό με μια ισοδύναμη μεγάλη μπαταρία 4870 mAh, βελτιώνει τόσο την ταχύτητα φόρτισης όσο και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ ακόμη, διαθέτει και δυνατότητα ασύρματου FlashCharge 50W. Οι δύο τρόποι φόρτισης είναι η λειτουργία γρήγορης φόρτισης και η ισορροπημένη λειτουργία. Στη λειτουργία γρήγορης φόρτισης, το vivo X90 Pro 5G μπορεί να φορτιστεί στο 50% μέσα σε μόλις 8 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Η ισορροπημένη λειτουργία είναι ιδανική για καθημερινή φόρτιση, αφού χρειάζονται μόνο 29 λεπτά για να φτάσει στο 100% της φόρτισης.

Μοναδική εμπειρία χρήσης

Η οθόνη είναι στις 6,78 ίντσες με δυνατότητα τριπλής προστασίας των ματιών από την ακτινοβολία του κινητού, με την μοναδική δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων στην οθόνη. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει HDR10+ και SGS χαμηλό μπλε φως, θόλωση χαμηλής κίνησης, χαμηλό τρεμόπαιγμα, πιστοποιήσεις χαμηλού μπλε φωτός AI, καθώς και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό καθώς η οθόνη δεν κουράζει ακόμη και σε πολύωρη χρήση, ενώ στην περίπτωση video streaming ή παιχνιδιών η εμπειρία είναι εξαιρετική δεδομένου κιόλας ότι, το X90 Pro διαθέτει επίσης διπλό στερεοφωνικό ηχείο.

Γενικότερα, το vivo X90 Pro δικαιολογεί και με το παραπάνω τον τίτλο της «ναυαρχίδας» και είναι μία συσκευή που σίγουρα αξίζει τα χρήματα που θα δώσει κάποιος για να το αποκτήσει, ιδίως αν του αρέσει να τραβά φωτογραφίες και video. Διότι, τελικά, το vivo X90 Pro όχι μόνο κάνει τη νύχτα… μέρα, κάνει και… ό,τι άλλο ζητήσουμε!