TECH

Η Google «εγκαινιάζει» νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση των καυσώνων

Η Google «εγκαινιάζει» νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση των καυσώνων
AP/Jeff Chiu

Μία νέα σειρά με διαδικτυακά εργαλεία, τα οποία πρόκειται να παρέχουν ενημερωμένες και αξιοποιήσιμες πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με ακραία καιρικά φαινόμενα, λάνσαρε η Google.

Ήδη ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ξεκινήσει και αποστέλει ειδοποιήσεις στους χρήστες που βρίσκονται σε πληγείσες από κάποιο φαινόμενο περιοχές, παρέχοντας χρήσιμες και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με το συμβάν.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις για ακραία ζέστη, την επέκταση του Tree Canopy για τον αστικό σχεδιασμό και μια χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων μέσω του Impact Challenge for Climate Innovation.

Google: Μπλόκαρε πάνω από 5,2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις το 2022

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με το Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών για τη Θερμότητα και την Υγεία (GHHIN) για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς και εφαρμόσιμες.

Την ώρα που εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τα ακραία καιρικά φαινόμενα πληθαίνουν, όπως οι κάυσωνες, για τους οποίους το ενδιαφέρον των ερευνητών για έχει αυξηθεί.

Για να παρέχει ακριβείς και χρήσιμες πληροφορίες κατά τη διάρκεια τέτοιων καιρικών φαινομένων, η Google θα εισαγάγει προειδοποιήσεις για ακραία ζέστη στην μηχανή αναζήτησής της τους επόμενους μήνες.

Πολλά είναι τα αστικά κέντρα στα οποία παρατηρείται το φαινόμενο των αστικών θερμικών νησίδων, κατά το οποίο η θερμοκρασία στο κέντρο μιας πόλης είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή των προαστίων και της αγροτικής περιοχής που την περιβάλλει.

Το Tree Canopy της Google χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αεροφωτογραφίες, στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υπεύθυνοι για να αναλύσουν την αστική δενδροκάλυψη σε μια περιοχή και να σχεδιάσουν αποτελεσματικότερα τις πρωτοβουλίες αστικής δασοπονίας. Το Tree Canopy χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις και προβλέπεται να επεκταθεί σε σχεδόν 350 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Ατλάντα, το Σίδνεϊ, η Λισαβόνα και το Παρίσι.

Eπίσης η Google αναπτύσσει παράλληλα και ένα εργαλείο για την προώθηση των ψυχρών στεγών που αντανακλούν το ηλιακό φως και απορροφούν λιγότερη θερμότητα.

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και αεροφωτογραφίες προκειμένου να εντοπιστούν με την βοήθεια των ειδικών, οι περιοχές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό το εργαλείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ