TECH

Xiaomi: ενισχύει την παρουσία της στη μεσαία κατηγορία με τα νέα μοντέλα της σειράς Redmi Note

Xiaomi: ενισχύει την παρουσία της στη μεσαία κατηγορία με τα νέα μοντέλα της σειράς Redmi Note

Την ισχυρή θέση που έχει στη «μεσαία» κατηγορία της αγοράς των smartphones επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω η Xiaomi με τα μοντέλα της νέας σειράς Redmi Note 12 που παρουσίασε επισήμως χθες.

Όπως επεσήμαναν τα στελέχη της Xiaomi κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης, τα Redmi Note είναι η πιο δημοφιλής σειρά προϊόντων της κινεζικής εταιρείας και ο στόχος που θέτουν είναι να προσφέρουν χαρακτηριστικά που συναντάμε σε μοντέλα της «υψηλής» κατηγορίας σε smartphones με προσιτή τιμή.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα δύο Pro μοντέλα της σειράς Redmi Note 12 από τα οποία ξεχωρίζει πάντως το Redmi Note 12 Pro+ 5G, το οποίο ενσωματώνει ένα τριπλό σύστημα κάμερας με την ανάλυση στην κύρια κάμερα να φθάνει στα 200 megapixel!

Σε αρκετά καλά επίπεδα κινείται πάντως και η κάμερα του Redmi Note 12 Pro 5G που χρησιμοποιεί τον αισθητήρα IMX766, ενώ και τα δύο μοντέλα έρχονται με οθόνη AMOLED με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και υποστήριξε Dolby Vision και Dolby Atmos. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μπαταρία στα 5000 mAh με τη διαφορά να είναι στο ότι το Redmi Note 12 Pro+ 5G υποστηρίζει φόρτιση στα 120W ενώ το Redmi Note 12 Pro 5G στα 67W.

Το μεγάλο ατού είναι, πάντως, η τιμή που χαρακτηρίζεται προσιτή για συσκευές με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Redmi Note 12 Pro+ 5G με 8 GB μνήμη και 256 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι στα 499,90 ευρώ, ενώ το Redmi Note 12 Pro 5G είναι στα 399,90 ευρώ (6 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο) και στα 429,90 ευρώ (8 GB μνήμη και 256 GB αποθηκευτικό χώρο).

Οι τιμές χαρακτηρίζονται αρκούντως ανταγωνιστικές αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Xiaomi δείχνει μία τάση να παρουσιάσει μοντέλα Redmi Note που είναι λίγο πιο υψηλά σε τιμή σε σχέση με ότι έχουμε δει στο παρελθόν.

Πάντως, η Xiaomi δείχνει να στηρίζει πολλά και στα πιο προσιτά μοντέλα της νέας σειράς της. Ο λόγος για το Redmi Note 12 5G, το οποίο στα 299,90 ευρώ (4GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο) είναι ένα προσιτό 5G smartphone με χαρακτηριστικά όπως οθόνη στα 128 GB και ταχεία φόρτιση στα 5000 mAh και αρκούντως ικανοποιητικές επιδόσεις, όπως και ένα τριπλό σύστημα ΑΙ καμερών.

Για όσους θεωρούν ότι το 5G δεν τους είναι απαραίτητο υπάρχει και η «απλή» έκδοση του Redmi Note 12, επίσης με 4G μνήμη, όπου η τιμή είναι στα 209,90 ευρώ για το μοντέλο με 64 GB αποθηκευτικό χώρο και στα 239,90 ευρώ για εκείνη με 128 GB.

Παράλληλα, η Xiaomi συνεχίζει να ενισχύει το οικοσύστημα των προϊόντων της. Συγκεκριμένα, παρουσίασε το Redmi Watch 3, ένα smartwatch με οθόνη 1,75 ιντσών και αρκετά μεγάλη ανθεκτικότητα όπως και πληθώρα λειτουργιών και μπαταρία διάρκειας έως και 12 ημερών σε τυπική χρήση.

Η τιμή είναι στα 129 ευρώ για το συγκεκριμένο smartwatch που αποτελεί μία προσπάθεια της Xiaomi να ενισχύσει την παρουσία της σε μία κατηγορία που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη.

Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και στο χώρο των ασύρματων ακουστικών με τη νέα πρόταση της Xiaomi να είναι τα Redmi Buds 4 Lite που είναι μία αρκετά προσιτή πρόταση στα 34,90 ευρώ.

Η κατηγορία, πάντως, που ποντάρει αρκετά η Xiaomi είναι αυτή των σκουπών – ρομπότ (smart robot vacuums) με την κινεζική εταιρεία να παρουσιάζει δύο νέες σειρές. Για όσους αναζητούν μια έξυπνη ηλεκτρική σκούπα ρομπότ με σύστημα πλοήγησης για εσωτερικούς χώρους, που να φροντίζει τα πατώματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, η Xiaomi προτείνει τη σειρά S.

Για κάτι πιο προηγμένο, υπάρχουν τα μοντέλα της σειράς Χ που διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο base station. Όσον αφορά στις τιμές για τις νέες σκούπες – ρομπότ της Xiaomi, ξεκινούν από τα 249 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 999 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ