TECH

Ο Ίλον Μασκ απειλεί τη Microsoft με μήνυση

Ο Ίλον Μασκ απειλεί τη Microsoft με μήνυση
Ο επιχειρηματίας,΄Ιλον Μάσκ AP PHOTO

Με νέα ανάρτησή του στο Twitter, o Ίλον Μασκ απειλεί να μηνύσει τη Microsoft, την οποία κατηγορεί για παράνομη χρήση δεδομένων του Twitter χωρίς άδεια.

«Εκπαιδεύτηκαν χρησιμοποιώντας παράνομα τα δεδομένα του Twitter. Ώρα για μήνυση», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα. Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το BBC.

Από την πλευρά της, η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει πάνω στον ισχυρισμό αυτό.

Η κίνηση αυτή έπεται της ανακοίνωσης της Microsoft πως από την προσεχή Τρίτη 25 Απριλίου, η διαφημιστική της πλατφόρμα δεν θα υποστηρίζει πια το Twitter.

Ως αποτέλεσμα, οι αγοραστές διαφημίσεων δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Twitter μέσω του εργαλείου διαχείρισης της Microsoft.

«Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα», δήλωσε η Microsoft.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο Μασκ δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός σε ιδέες» σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τα δεδομένα της πλατφόρμας.

Διευκρίνησε, όμως, πως «το να ξηλώσουμε τη βάση δεδομένων του Twitter, να την απονομισματοποιήσουμε (αφαιρώντας τις διαφημίσεις) και στη συνέχεια να πουλήσουμε τα δεδομένα μας σε άλλους, δεν είναι μια κερδοφόρος λύση».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Φεβρουάριο το Twitter άρχισε να χρεώνει για τα δεδομένα που συλλέγει από «εκατοντάδες εκατομμύρια» χρήστες, με ένα βασικό πακέτο που ξεκινά από 100 δολάρια το μήνα.

Τα δεδομένα επιτρέπουν στους χρήστες να «διαχειρίζονται και να παρακολουθούν κάθε πτυχή της παρουσίας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ