TECH

Huawei: Επιδιώκει δυναμική επιστροφή στην αγορά των smartphones με τα νέα P60 και X3 μοντέλα

Huawei: Επιδιώκει δυναμική επιστροφή στην αγορά των smartphones με τα νέα P60 και X3 μοντέλα

Με δύο νέα μοντέλα, τα οποία απευθύνονται στα ανώτερα στρώματα της αγοράς, και διαφοροποιούνται σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε τομείς όπως είναι ο σχεδιασμός αλλά και οι δυνατότητες της κάμερας, επιδιώκει να κάνει τη δυναμική επιστροφή της στην αγορά των smartphones η Huawei.

Παρά τα ζητήματα που υπάρχουν όσον αφορά στην ενσωμάτωση στις συσκευές της Huawei των υπηρεσιών της Google, η κινεζική εταιρεία εκτιμά ότι είναι σε θέση να αποκτήσει το δικό της μερίδιο στην αγορά των smartphones επενδύοντας στην καινοτομία. Αυτό τουλάχιστον επεσήμαναν τα στελέχη του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίας των P60 Pro και Mate X3. Το πρώτο είναι το κορυφαίο smartphone όσον αφορά στο σύστημα της κάμερας που διαθέτει, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών DXOMark, ενώ το δεύτερο είναι ένα άκρως εντυπωσιακό από πλευράς σχεδιασμού και εξαιρετικά λεπτό αναδιπλούμενο (foldable) smartphone.

Τα δύο νέα smartphones πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στις 15 Μαϊου. Η τιμή λιανικής για το P60 Pro θα είναι στα 1299 ευρώ για την έκδοση με 8 GB μνήμη και 256 GB, ενώ το Mate X3 θα κοστίζει 2199 ευρώ.

P60 Pro

Τα μοντέλα της σειράς Ρ ήταν από εκείνα πάνω στα οποία βασίστηκε η Huawei στο παρελθόν προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό. Το Ρ σημαίνει Photography και το νέο P60 Pro έχει ως βασικό ατού ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας, το οποίο, σύμφωνα με το DXOMark είναι το κορυφαίο στον κόσμο.

Η κύρια κάμερα διαθέτει τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας και βασίζεται σε έναν προηγμένο αισθητήρα RYYB ανάλυσης 48MP και σε ένα σύστημα φακού με μεταβλητό διάφραγμα f:/1.4 ~ f:/4.0. Το διάφραγμα μεταβάλλεται αυτόματα ανάλογα τη σκηνή χάρη στην τεχνολογία «Automatic Scene-Based Switching» και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της συσκευής καθώς δίνει τη δυνατότητα για εντυπωσιακές λήψεις ακόμη και από χρήστες που δεν γνωρίζουν πολλά για το πως να κάνουν τις σωστές ρυθμίσεις.

Υπάρχει, επίσης, μία υπερευρυγώνια κάμερα 13MP με φακό που διαθέτει διάφραγμα f:/2.2 καθώς και μία κάμερα με περισκοπικό σύστημα τηλεφακού 90 mm με διάφραγμα f:/2.1 με τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας και υποστήριξη οπτικού ζουμ 3.5x και ψηφιακού ζουμ 100x. Το P60 Pro έρχεται με πολλές επιπλέον δυνατότητες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Πέραν της κάμερας, το P60 Pro έρχεται με έναν κορυφαίο σχεδιασμό και αξίζει να προσέξει κανείς τις εκδόσεις σe Rococo Peal χρώμα. H συγκεκριμένη επίστρωση ενσωματώνει φυσική σκόνη ορυκτών μαργαριταριών και επιτυγχάνει μία μοναδική φυσική υφή. Το εντυπωσιακό είναι πως κάθε συσκευή είναι διαφορετική στην πίσω πλευρά της από οποιαδήποτε άλλη, με αποτέλεσμα ο κάθε χρήστης να έχει ένα «μοναδικό» κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με τη Huawei.

Από εκεί και πέρα η οθόνη έρχεται με διαγώνιο 6,67 ιντσών και ανάλυση FHD+ και χρησιμοποιεί το γυαλί Kunlun με αποτέλεσμα να είναι 10 φορές πιο ανθεκτική σε πτώσεις από τον προκάτοχό της. Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4.815 mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης 88W.

Mate X3

Το έτερο νέο smartphone της Huawei είναι το Mate X3, ένα αναδιπλούμενο smartphone, το οποίο μπορεί άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο της πιο όμορφης συσκευής στη σχετική κατηγορία δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά λεπτό (5,3 χιλιοστά) και ελαφρύ (239 γραμμάρια).

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και να υποστηρίζει την ρύθμιση της οθόνης σε διάφορες γωνίες ώστε να διευκολυνθούν διάφορες λειτουργίες όπως η λήψη βίντεο και οι «split-screen» βιντεοκλήσεις ή η κατανάλωση περιεχομένου κ.ά.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχουμε μία εξωτερική οθόνη 6,4 ιντσών που πρακτικά σημαίνει ότι όταν είναι κλειστό, το Mate X3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα «κλασικό» smartphone. Όταν το ανοίξεις, εμφανίζεται η αναδιπλούμενο οθόνη των 7,85 ιντσών που πρακτικά μετατρέπει το Mate X3 σε ένα μικρό tablet.

Ένα άλλο ατού είναι το σύστημα καμερών. Η συσκευή διαθέτει δύο κάμερες 8MP (με διάφραγμα f:/2.4) για τη λήψη selfies, μία σε κάθε οθόνη και τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 50MP και σε φακό 23 mm με διάφραγμα f:/1.8. Μαζί της βρίσκεται μία κάμερα 13MP με υπερευρυγώνιο σύστημα φακού 13 mm με διάφραγμα f:/2.2 και μία κάμερα 12 MP με περισκοπικό σύστημα τηλεφακού 125 mm με διάφραγμα f:/3.4 που υποστηρίζει οπτικό ζουμ 5x.

Επιπλέον, η Huawei ανακοίνωσε μία νέα σειρά smartwatches, τo Watch 4 και Watch 4 Pro με πολλές δυνατότητες στο χώρο της ευεξίας και της εκγύμνασης, τα οποία αναμένεται να δούμε σύντομα και στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως η Huawei έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» στην αγορά των smartwatches.






ΔΗΜΟΦΙΛΗ