TECH

Στην Ελλάδα το παγκόσμιο κέντρο κυβερνοασφάλειας της Mondelez International

Στην Ελλάδα το παγκόσμιο κέντρο κυβερνοασφάλειας της Mondelez International
Unsplash

Μία ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας όσον αφορά στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών χαρακτηρίζεται η απόφαση της Mondelez International, μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο των σνακς, να δημιουργήσει στην Αθήνα το κέντρο για την κυβερνοπροστασία των πληροφοριακών υποδομών της παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η διαδικασία για τη δημιουργία του σχετικού hub έχει ξεκινήσει με τις προσλήψεις 9 ατόμων για τη στελέχωση του συγκεκριμένου κέντρου, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι άλλες 9 προσλήψεις. Παράλληλα, στα πλάνα είναι να υπάρξουν άλλες 25 προσλήψεις εργαζομένων που να εξειδικεύονται σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας (CTO), ο οποίος έχει και το ρόλο του γενικού διευθυντή κυβερνοπροστασίας (CISO) της Mondelez International, Κώστας Γεωργακόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει σε ειδικά σεμινάρια όπου θα συμμετέχουν και τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για την κυβερνοπροστασία των υποδομών του αμερικανικού κολοσσού σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Η Mondelez International έχει παρουσία με τοπικά γραφεία και θυγατρικές σε περισσότερες από 90 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σημασία της επιλογής της Ελλάδας για τη δημιουργία του παγκόσμιο κέντρου κυβερνοασφάλειας. Σημειώνεται ότι η Mondelez επένδυσε το 2021 στην Ελλάδα με την εξαγορά της Chipita έναντι 2 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ένας βασικός λόγος για την επιλογή της Ελλάδας ήταν η γεωγραφική θέση της χώρας καθώς είναι εφικτό τα στελέχη που βρίσκονται στην Αθήνα να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια της ίδιας βάρδιας τους τόσο με την ανατολική Ασία όσο και με τη βόρεια Αμερική. Επιπλέον, το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας λειτούργησαν ως επιπλέον θετικοί παράγοντες. Όπως και το γεγονός ότι αρκετοί αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί όπως είναι η Microsoft, η AWS, η Cisco, η HPE και η Google έχουν επιλέξει να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ