TECH

Logitech MX Keys S Combo: το σετ περιφερειακών που κάνει πιο εύκολη την εργασία στον υπολογιστή

Logitech MX Keys S Combo: το σετ περιφερειακών που κάνει πιο εύκολη την εργασία στον υπολογιστή

Πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι δύο από τα σημαντικότερα περιφερειακά σε έναν προσωπικό υπολογιστή. Και αυτό γιατί μπορούν είτε να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή εργασία ή να την δυσκολέψουν. Γι’ αυτό και το ΜΧ Keys S Combo της Logitech, το νέο σετ πληκτρολογίου και ποντικιού της Logitech είναι από τα προϊόντα που αξίζει να δει κανείς με μεγαλύτερη προσοχή.

Το πόσο σημαντικό είναι ένα εύχρηστο πληκτρολόγιο αλλά και ένα καλό ποντίκι το γνωρίζουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά προσωπικό υπολογιστή για επαγγελματικούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί χρήστες φορητών υπολογιστών έχουν στο σπίτι ή στο γραφείο έναν ξεχωριστό πληκτρολόγιο και, φυσικά, χρησιμοποιούν ποντίκι αντί για το trackpad του laptop τους. Και ο λόγος είναι ότι θέλουν να μπορούν να εργάζονται πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα.

Είχαμε στη διάθεση μας για δοκιμή το νέο MX Keys S Combo της Logitech και προσπαθήσαμε να το χρησιμοποιήσουμε με αυτό το σκεπτικό. Μπορεί να κάνει την καθημερινή εργασία μας στον υπολογιστή καλύτερη; Και η απάντηση ήταν θετική.

Tο MX Keys S Combo αποτελείται από το νέο πληκτρολόγιο MX Keys S, το δημοφιλές ποντίκι MX Master 3S και το αναπαυτικό στήριγμα παλάμης MX Palm Rest. Το τελευταίο μοιάζει ίσως το λιγότερο χρήσιμο αλλά όσοι δουλεύουν για ώρες πληκτρολογώντας γνωρίζουν πόσο χρήσιμο είναι.

Η πρώτη εντύπωση από το συγκεκριμένο σετ περιφερειακών είναι θετική για έναν απλό λόγο. Και οι δύο συσκευές είναι προ – συζευγμένες σε ένα Logi Bolt USB δέκτη για ασφαλή ασύρματη σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση γίνεται άμεσα και χωρίς να χρειάζεται να ψάξεις το εγχειρίδιο χρήσης. Υπάρχει, φυσικά, και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth αλλά αν μπορείς να διαθέσεις μία θύρα USB, τα πράγματα απλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό.

Ένα από τα μεγάλα ατού τόσο του πληκτρολογίου όσο και του ποντικιού είναι το λογισμικό τους! Η Logitech έχει αναπτύξει την εφαρμογή Logi Options+ με έτοιμα προφίλ που επιτρέπουν την πλήρη εξατομίκευση τόσο του πληκτρολογίου όσο και του ποντικιού. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν κάνεις τις ρυθμίσεις, να μπορείς να χρησιμοποιείς πολύ πιο αποδοτικά και τα δύο περιφερειακά.

Επιπλέον, υπάρχουν τα Smart Actions στην εφαρμογή Logi Options+, τα οποία παρέχουν την δυνατότητα να παραλείψει κανείς επαναλαμβανόμενες ενέργειες αυτοματοποιώντας τις πολλαπλές εργασίες με ένα απλό πάτημα του πληκτρολογίου έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βελτιστοποιήσει τη ροή της εργασίας του. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, ιδίως για κάποιον χρήστη που επαναλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες στο πληκτρολόγιο του.

Το πληκτρολόγιο (MX Keys S) έρχεται με οπίσθιου φωτισμού πλήκτρα, τα οποία φωτίζονται τη στιγμή που τα χέρια του χρήστη πλησιάζουν σε αυτά. Προσαρμόζονται δε αυτόματα για να ταιριάζουν στο περιβάλλον με τη διάρκεια και την φωτεινότητα να μπορούν να εξατομικευθούν με την εφαρμογή Logi Options+. Όσοι έχουν εργασθεί σε χώρους χωρίς ιδιαίτερα καλό φωτισμό θα εκτιμήσουν πολύ τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Επιπλέον, τα χαμηλού προφίλ πλήκτρα έχουν ως αποτέλεσμα το πληκτρολόγιο να προσφέρει γρήγορη, συνεχόμενη και ακριβή πληκτρολόγηση, ενώ υπάρχουν και τρία νέα πλήκτρα: ομιλία σε κείμενο, σίγαση / ενεργοποίηση μικροφώνου και σύμβολα emoji. Πλήκτρα εξαιρετικά χρήσιμα σε μία περίοδο όπου τα video calls έχουν πολλαπλασιαστεί και η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει δυναμική εμφάνιση.

Όσον αφορά στο ποντίκι (MX Master 3S), η μεγάλη διαφορά είναι η λειτουργία Quiet Click με την οποία ο θόρυβος των κλικ μειώνεται κατά 90%. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα αθόρυβο ποντίκι, το οποίο προσφέρει και εξαιρετικά γρήγορη κύλιση. Το ηλεκτρομαγνητικό ροδάκι του MagSpeed Electromagnetic κινείται με ταχύτητα 1,000 γραμμών το δευτερόλεπτο με ακρίβεια ώστε να μπορεί να σταματήσει σε ένα pixel για μια γρήγορη, αθόρυβη και ακριβή εμπειρία κύλισης. Συν ότι υπάρχει ένας γρήγορος και ακριβής αισθητήρας 8K DPI που προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης ακόμη και πάνω σε γυαλί με δυνατότητα προσαρμογής της ευαισθησίας της ανίχνευσης μέσω των Logi Options+ Track.

Το αποτέλεσμα είναι ότι διαθέτεις ένα σετ πληκτρολογίου και ποντικιού, το οποίο κάνει τη διαφορά και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής εργασίας. Όσον αφορά το κόστος, η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης διαμορφώνεται στα 229 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ