TECH

Βραβεία WITSA: Τρεις διακρίσεις για την Ελλάδα – Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη

Βραβεία WITSA: Τρεις διακρίσεις για την Ελλάδα – Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη
Pixabay

Τρία βραβεία απένειμε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA που εκπροσωπεί σχεδόν το σύνολο της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας από 80 χώρες.

Το πρώτο βραβείο ως εφαρμογή της ψηφιακής Υγείας, κέρδισε το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Φώφη Γεννηματά».

Το πρώτο βραβείο στον τομέα του «Μετασχηματισμού του Κράτους», κέρδισε το Κέντρο Διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου.

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακή Ευκαιρία Συμπερίληψης», απέσπασε η υπηρεσία myDESKlive για τα ηλεκτρονικά ραντεβού του πολίτη.

«Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι όχι για ένα, αλλά για τρία βραβεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στην ομάδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και σε όλα τα στελέχη των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας που εργάζονται γι’ αυτά τα προγράμματα.

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Και την ίδια ώρα που αντιμάχεται με διαχρονικές παθογένειες, πρωτοπορεί στην καινοτομία και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για μία καλύτερη καθημερινότητα. Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος και κερδίζοντας τα στοιχήματα του μέλλοντος. Η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ