TECH

Το smartwatch της Huawei που συνδυάζει την τεχνολογία με την απόλυτη πολυτέλεια

Το smartwatch της Huawei που συνδυάζει την τεχνολογία με την απόλυτη πολυτέλεια

Για έναν μεγάλο αριθμό ανδρών -μεγαλύτερο απ’ όσο νομίζουμε- το ρολόι που φοράνε στο χέρι τους δεν αποτελεί απλά ένα αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας τους. Αλλά μία έκφραση της προσωπικότητάς τους. Γι’ αυτό και όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα «έξυπνα» ρολόγια (ή smartwatches -αν προτιμάτε την αγγλική ορολογία) ακόμη και για εκείνους που οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους, έμοιαζαν περισσότερο με gadgets παρά ως ένα προϊόν που θα μπορούσε να υποκαταστήσει το «κανονικό» και αναλογικό ρολόι τους. Είναι τόσο θέμα αισθητικής και σχεδιασμού όσο και την αίσθηση που δίνει σε έναν άνδρα όταν φορά ένα ρολόι στον καρπό του χεριού του.

Αρκετοί κατασκευαστές που προέρχονταν τόσο από το χώρο των ψηφιακών προϊόντων όσο και από εκείνο των ωρολογοποιών προσπάθησαν να συνδυάσουν τους δύο «κόσμους». Κάποιες προσπάθειες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πετυχημένες αλλά σε όλες τις περιπτώσεις έμοιαζε σαν να λείπει το κομμάτι εκείνο της πολυτελούς αίσθησης που σου προσφέρουν ορισμένα αναλογικά ρολόγια. Την αίσθηση δηλαδή ότι είσαι διαφορετικός από όλους τους άλλους γύρω σου.

Όλες αυτές είναι σκέψεις που είχαμε όταν κληθήκαμε να ανοίξουμε το κουτί με το Huawei Watch Ultimate Design, το νέο smartwatch του κινεζικού κολοσσού, που είχαμε στη διάθεσή μας να δοκιμάσουμε για μερικές ημέρες. Με την πρώτη αλλά και την τελευταία εντύπωση να είναι ότι πρόκειται για ένα «έξυπνο» ρολόι που συνδυάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ψηφιακό με τον αναλογικό κόσμο, τιμώντας την παράδοση και συνδυάζοντας την τεχνολογία με τον πολυτελή σχεδιασμό.

Πολυτελής αισθητική

Η Huawei είχε δείξει μεν προς τα πού θέλει να κινηθεί όταν παρουσίασε το Huawei Watch Ultimate πριν από μερικούς μήνες. Όμως, με το Huawei Watch Ultimate Design ανεβαίνει σε κάθε περίπτωση επίπεδο.

Η πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετικά σημαντική και σε αυτό τον τομέα το Huawei Watch Ultimate Design κινείται σε υψηλά standards. Η συσκευασία είναι ιδιαίτερα πολυτελής και σου δίνει την αίσθηση ότι απέκτησες κάτι που έχει αξία και είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχεις αγοράσει στο παρελθόν. Φυσικά, μέσα στη συσκευασία θα βρεις όλα τα απαραίτητα, από τον φορτιστή μέχρι τις οδηγίες χρήσεως, αλλά αυτό που σου εντυπωσιάζει είναι το ίδιο το smartwatch.

Και μόνο που το βλέπεις στην ειδική θήκη αισθάνεσαι ότι είναι ένα αντικείμενο πολυτελείας. Κατασκευασμένο από κράμα χρυσού 18Κ με μια μοναδική αναλογία μεταλλικών στοιχείων που καταφέρνει να διατηρήσει κατά 75% την περιεκτικότητα σε χρυσό, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Επιπλέον, η στεφάνη του ρολογιού αποτελείται από έξι ειδικά τμήματα τοποθετημένα με το χέρι μέσω ειδικής τεχνολογίας ένθεσης χρυσού σε θερμό κεραμικό καλούπι. Το ρολόι διαθέτει επίσης επιχρυσωμένα στοιχεία στη στεφάνη με τεχνολογία επίστρωσης PVD (Physical Vapor Deposition) και έπειτα, χάραξη με λέιζερ, όπου περίτεχνοι χαρακτήρες χαράσσονται στο εξωτερικό του smartwatch μέσω μιας τριπλής διαδικασίας 5 micron για μια άψογη υφή. Μετά την προσθήκη χρυσού μέσω μιας τεχνολογίας επιμετάλλωσης ιόντων σε κενό, εφαρμόζεται ένα μοτίβο εκτύπωσης βαθυτυπίας για να δημιουργηθεί ένα εφέ χρυσής σκόνης.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ό,τι κορυφαίο έχει εμφανιστεί σε smartwatch, αλλά δεν το έχεις αποκτήσει για να το βλέπεις ή να το έχεις πάνω στο γραφείο σου. Θες και να το φορέσεις και εκεί είναι που το Huawei Watch Ultimate Design διαφοροποιείται σε σχέση με τον ανταγωνισμό καθώς μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στον καρπό του εκάστοτε κατόχου του. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ρυθμιζόμενο και ελαφρύ μπρασελέ με κούμπωμα πεταλούδας, το οποίο μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί ανάλογα με το μέγεθος του καρπού του χρήστη.

Επιπλέον, μία άλλη διαφοροποίηση είναι οι προσόψεις του. Το συγκεκριμένο smartwatch έρχεται με τη δική του αποκλειστική πρόσοψη η οποία διαθέτει έναν χρυσό παγκόσμιο χάρτη και μια ένδειξη που εμφανίζει τον καρδιακό ρυθμό σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας στους χρήστες μια αναβαθμισμένη εξατομικευμένη εμπειρία. Είναι αξιοσημείωτο ότι αν και η συγκεκριμένη πρόσοψη ήταν η προεπιλεγμένη, δεν θεωρήσαμε απαραίτητο να αναζητήσουμε κάποια άλλη, καθώς ήταν εξαιρετική και ταίριαζε απόλυτα με την πολυτελή αισθητική του ρολογιού.

Ένα ρολόι για κάθε χρήση

Ένα ζήτημα που υπάρχει με τα αναλογικά ρολόγια, ειδικά εκείνα που ανήκουν στα πιο υψηλά στρώματα της αγοράς, είναι ότι είναι σχετικά εύθραυστα, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αθλητικές δραστηριότητες και πολύ περισσότερο για «περιπέτειες» στη θάλασσα ή ακόμη και για καταδύσεις. Στην περίπτωση του Huawei Watch Ultimate Design αυτό δεν ισχύει, καθώς το ρολόι προσφέρει 24 διαφορετικές δραστηριότητες επαγγελματικού αθλητισμού και τη λειτουργία Expedition όταν οι χρήστες θέλουν να βιώσουν την περιπέτεια. Με την υποστήριξη του GNSS πέντε συστημάτων Dual Band Precision, το ρολόι διαθέτει ακρίβεια τοποθεσίας L5 και είναι επίσης κατάλληλο για περιπέτειες σε ξηρά και θάλασσα. Το ρολόι είναι επίσης πιστοποιημένο με ISO 22810 και EN13319 για την απόλυτη αντοχή στο νερό, υπομένοντας πραγματικές καταδύσεις 100 μέτρων με 4 διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι περιλαμβάνουν τεχνικές και επαγγελματικές καταδύσεις.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν βρήκαμε την ευκαιρία για μία θαλασσινή βουτιά παρέα με το νέο smartwatch της Huawei, αλλά το δοκιμάσαμε σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Ένα μεγάλο ατού είναι ότι διαθέτει μία εκτεταμένη συλλογή λειτουργιών υγείας και φυσικής κατάστασης και αυτό βοηθά στην άσκηση ενός χόμπι ή μίας δραστηριότητας.

Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντικό ότι το Huawei Watch Ultimate Design δεν δίνει απλά τη δυνατότητα στον κάτοχό του να δει τους καρδιακούς παλμούς, αλλά μία σειρά από χαρακτηριστικά υγείας όπως είναι τα επίπεδα SpO2, η ποιότητα του ύπνου. Πρακτικά, όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ένα κορυφαίο smartwatch τις βρήκαμε και στο Huawei Watch Ultimate Design.

Κορυφαίες επιδόσεις

Η συσκευή συνδέθηκε πολύ γρήγορα με το Android smartphone μας αλλά λειτουργεί και σε περιβάλλον iOS. Το σημείο, όμως, που υπερτερεί η Huawei σε σχέση με άλλους κατασκευαστές smartwatches είναι στην αντοχή της μπαταρίας και στη γρήγορη φόρτιση. Η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής έως και 2 εβδομάδες αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να το κρατήσουμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως, το γεγονός ότι παρά την εντατική χρήση χρειάστηκαν 3 ημέρες μέχρι να βγει το σήμα «χαμηλή μπαταρία» είναι πολύ σημαντικό για όσους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την ανάγκη να φορτίζουν το smartwatch τους κάθε βράδυ! Συν ότι η φόρτιση γίνεται πολύ γρήγορα με το Huawei Watch Ultimate Design να φθάνει στο 25% φόρτιση σε μόλις 10 λεπτά.

Αξίζει την επένδυση;

Το Huawei Watch Ultimate Design είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα της αλυσίδας Κωτσόβολος με την τιμή διάθεσης να ανέρχεται στα 2.999 ευρώ. Το ποσό μοιάζει υψηλό για ένα smartwatch, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ρολόι που συνδυάζει τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου με την αισθητική του αναλογικού. Ένα ρολόι που ένας άνδρας μπορεί να φορά σε κάθε δραστηριότητα του: Από επαγγελματικές συναντήσεις και πολυτελείς εκδηλώσεις μέχρι το γήπεδο και τον βυθό της θάλασσας. Και όλα αυτά έχοντας στο χέρι του ένα πολύ ιδιαίτερο -από κάθε πλευρά- ρολόι που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους γύρω του.