TECH

Έφτασε στην Αίγυπτο το Solar Impulse 2

Έφτασε στην Αίγυπτο το Solar Impulse 2
REUTERS/ HANDOUT

Στην Αίγυπτο έφτασε το Solar Impulse 2 έπειτα από 2 μέρες ταξιδιού, πραγματοποιώντας το προτελευταίο του ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από τη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Το ηλιακό αεροπλάνο, πιλότος του οποίου είναι ο Ελβετός Andre Borschberg, έφτασε έτσι στον τελικό του προορισμό, προτού επιστρέψει στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από όπου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 για τον γύρο του κόσμου.

“Ήταν φανταστικό, όλα πήγαν καλά”, είπε ο πιλότος στον πύργο ελέγχου, ενώ μεταδιδόταν ζωντανή εικόνα από το πιλοτήριο μέσω live streaming στη σελίδα του Solar Impulse στο Facebook.

"Μου αρέσει να πιλοτάρω αυτό το αεροπλάνο γιατί όταν είσαι στον αέρα για αρκετές μέρες, έχεις την εντύπωσης ότι βρίσκεσαι σε ταινία επιστημονικής φαντασίας”, ανέφερε.

Το Solar Impulse 2 κινούταν με μέση ταχύτητα περίπου 48 χλμ/ώρα, ενώ περισσότερες από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες είναι προσαρμοσμένες στα φτερά του, το άνοιγμα των οποίων είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό ενός Boeing 747, δίνοντας δύναμη στους έλικες και φορτίζοντας τις μπαταρίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια αυτή έγινε χρησιμοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε σταγόνα υγρού καυσίμου, και τη νύχτα το αεροπλάνο κατανάλωνε αποθηκευμένη ενέργεια.

Το προηγούμενο ταξίδι του ήταν από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης προς τη Σεβίλλη και είχε διαρκέσει σχεδόν 3 ημέρες φτάνοντας στην πόλη της Ισπανίας στις 23 Ιουνίου.

Η τελευταία πτήση του Solar Impulse 2 θα είναι από το Κάιρο προς το Άμπου Ντάμπι για να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ