TECH

Στις Νήσους Φερόες επιστράτευσαν πρόβατα για να φτιάξουν χάρτες αντίστοιχους της Google Street

Στις Νήσους Φερόες επιστράτευσαν πρόβατα για να φτιάξουν χάρτες αντίστοιχους της Google Street
Christopher Furlong/Getty Images/Ideal Images

Απελπισμένοι μετά την άρνηση της Google να σχεδιάσει Google Street View στις Νήσους Φερόες, οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τοποθετώντας κάμερες στα πρόβατα τους.

Με απώτερο στόχο να σχεδιαστεί ο χάρτης, μία ομάδα κατοίκων δημιούργησε το δικό της πρόγραμμα και τοποθέτησε κάμερες 360 μοιρών σε πέντε πρόβατα, με τη λογική ότι όσο τα πρόβατα περιφέρονται στο νησί, η κάμερα θα καταγράφει το περιβάλλον γύρω τους και θα στέλνει τα πλάνα στην υπεύθυνη της ομάδας. Μαζί με τα πλάνα θα καταγράφονται επίσης και οι συντεταγμένες κάθε τοποθεσίας.

«Εδώ, στις Νήσους Φερόες πρέπει να παίρνουμε τις καταστάσεις στα χέρια μας. Εμείς είμαστε τόσο μικροί ενώ η Google είναι τόσο μεγάλη και συνεπώς αισθανθήκαμε πως αυτό έπρεπε να κάνουμε», ανέφερε η Andreassen, επικεφαλής της ομάδας.

Μέχρι στιγμής τα πρόβατα έχουν «τραβήξει» πανοραμικές φωτογραφίες από πέντε τοποθεσίες, σύμφωνα με τον Guardian. Αυτό το πρόγραμμα, με όνομα Sheep View, βοηθά τα Φερόες με δύο τρόπους: φέρνει προσοχή στη χώρα και συνεπώς βοηθά τον τουρισμό και συγχρόνως ασκεί μία «πίεση» στην Google να επισκεφτεί τα νησιά και να σχεδιάσει τελικά η ίδια επίσημους χάρτες.

Το Sheep View άνοιξε το δρόμο και για το hashtag #wewantgooglestreetview, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για αναγνώριση από την Google.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ