TECH

Οι υποψήφιοι για τα Όσκαρ των video games - «Baldur's Gate 3» και «Alan Wake 2» ξεχωρίζουν

Οι υποψήφιοι για τα Όσκαρ των video games - «Baldur's Gate 3» και «Alan Wake 2» ξεχωρίζουν
Το fantasy RPG «Baldur's Gate 3» διεκδικεί 8 βραβεία στα φετινά Game Awards Larian Studios

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα φετινά Game Awards, με τα video games «Baldur's Gate 3» και «Alan Wake 2» να συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Σε μια χρονιά γεμάτη με κυκλοφορίες που έχουν αποσπάσει αποθεωτικές κριτικές, ο ανταγωνισμός για τα αποκαλούμενα «Όσκαρ του gaming» αναμένεται έντονος στην τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Peacock Theater του Λος Άντζελες.

Το παιχνίδι survival horror «Alan Wake 2» και το fantasy RPG «Baldur's Gate 3» συγκέντρωσαν από οκτώ υποψηφιότητες και θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του Παιχνιδιού της Χρονιάς, καθώς και στις κατηγορίες καλύτερης σκηνοθεσίας παιχνιδιού, καλύτερης αφήγησης, καλύτερης μουσικής και καλύτερης ερμηνείας.

Μαζί τους στην κούρσα για το Παιχνίδι της Χρονιάς θα είναι το «Spider-Man 2», το «Resident Evil 4 Remake», το «Super Mario Bros Wonder» και το «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom».

Το πολυσυζητημένο διαστημικό action RPG «Starfield» απουσίαζε περιέργως από τις περισσότερες από τις κύριες κατηγορίες, αλλά πήρε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία του καλύτερου Role Playing Game.

Τα Game Awards, που ιδρύθηκαν από τον δημοσιογράφο Τζεφ Νάιλι το 2014, έχουν εξελιχθεί σε ένα σημαντικό γεγονός για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, με 103 εκατομμύρια θεατές να παρακολουθούν μέσω livestream την περσινή απονομή.

Εκτός από τα βραβεία, στην εκδήλωση ανακοινώνονται νέοι τίτλοι και παρουσιάζονται σε αποκλειστικότητα τρέιλερ από προσεχείς κυκλοφορίες.

Τους νικητές επιλέγει μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας, ενώ το 10% της βαθμολογίας προέρχεται από online ψηφοφορία του κοινού. Πέρυσι το «God of War Ragnarök» ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με έξι βραβεία.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι υποψηφιότητες στις 31 κατηγορίες των Game Awards.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ