TECH

Οι επόμενες κινήσεις της Salesforce στην ελληνική αγορά

Οι επόμενες κινήσεις της Salesforce στην ελληνική αγορά

Η παροχή στις ελληνικές επιχειρήσεις των λύσεων εκείνων που θα τους επιτρέψουν να γίνουν περισσότερο παραγωγικές και ανταγωνιστικές αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Salesforce, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού παγκοσμίως.

Η Salesforce, όπως ανέφεραν τα στελέχη της σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, έχει περισσότερους από 150 πελάτες στην Ελλάδα και έχει να παρουσιάσει ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις σε εταιρείες όπως η Motor Oil Hellas και η Elpedison. Η αμερικανική εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται σε λύσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες (CRM) και είναι η πρώτη που προσέφερε λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS), παρουσιάζει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα μας, όπου προς το παρόν απευθύνεται κυρίως σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Τα πλάνα για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν πάντως την ενίσχυση του οικοσυστήματος των συνεργατών προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω όπως και η παροχή της ευρύτερης γκάμας των λύσεων της Salesforce. «Θέλουμε να φέρουμε στις ελληνικές επιχειρήσεις το τρίτο κύμα της τεχνητής νοημοσύνης που είναι αυτό της αυτοματοποίησης των διαδικασιών» επεσήμανε ο Sinan Erkiner, περιφερειακός αντιπρόεδρος της Salesforce στην περιοχή ευθύνης του οποίου περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Salesforce έχει δώσει μεγάλη έμφαση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης έχοντας αναπτύξει μία πρωτοποριακή πλατφόρμα ονόματι Einstein που βοηθά τις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν μία σειρά από διαδικασίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των πελατών. Με τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας να τονίζουν διαρκώς πως τα δεδομένα των πελατών δεν χρησιμοποιούνται από τη Salesforce, η οποία δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν αυτά τα δεδομένα για να συνδεθούν με τους δικούς τους πελάτες.

Το οικοσύστημα της Salesforce στην Ελλάδα διευρύνεται διαρκώς και όπως ανέφερε ο Μάριος Παπαγεωργίου, senior account executive της εταιρείας για τη χώρα μας, ο αριθμός των πιστοποιημένων στελεχών πληροφορικής έχει ξεπεράσει τους 172 με τον αριθμό των πιστοποιήσεων να είναι πάνω από 500, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των συνεργατών που προωθούν τις λύσεις της Salesforce στην εγχώρια αγορά.

Παράλληλα, ενισχύεται διαρκώς και η ομάδα των ανθρώπων που υποστηρίζουν τις λύσεις της Salesforce στην Ελλάδα με τον κ. Erkiner να δηλώνει ότι θέλουν να προχωρήσουν σε επιπλέον προσλήψεις στο άμεσο μέλλον. «Η Ελλάδα είναι για εμάς μία αναπτυσσόμενη αγορά και θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω το μερίδιο μας» επεσήμανε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Salesforce.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ