TECH

The Game Awards 2023: To «Baldur’s Gate 3» θριάμβευσε στα Όσκαρ των video games

The Game Awards 2023: To «Baldur’s Gate 3» θριάμβευσε στα Όσκαρ των video games
Οι δημιουργοί του «Baldur's Gate 3» ενώ παραλαμβάνουν το μεγάλο βραβείο Game of the Year EPA/CAROLINE BREHMAN

Στη μεγαλύτερη τελετή απονομής βραβείων της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, The Game Awards, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12) ώρα Ελλάδας στο Λος Άντζελες, το επικό RPG φαντασίας «Baldur's Gate 3» ανακηρύχθηκε παιχνίδι της χρονιάς.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον ηθοποιό Τιμοτέ Σαλαμέ, οι δημιουργοί του παιχνιδιού από το βελγικό στούντιο Larian δήλωσαν ότι ήταν «έργο αγάπης».

Το «Baldur’s Gate 3», που βασίζεται στα θρυλικά παιχνίδια «Dungeons & Dragons», κέρδισε τα παιχνίδια «Super Mario Wonder», «Spider-Man 2», «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom» και «Alan Wake 2», τα οποία επίσης διαγωνίζονταν για το κορυφαίο βραβείο.

Συνολικά, το «Baldur's Gate 3» απέσπασε έξι βραβεία. Τα υπόλοιπα ήταν εκείνα του καλύτερου RPG, της καλύτερης υποστήριξης κοινότητας παικτών, του καλύτερου multiplayer παιχνιδιού, το βραβείο κοινού Player’s Voice και το βραβείο ερμηνείας για τον Νιλ Νιούμπον που υποδύθηκε τον χαρακτήρα Astarion.

Το άλλο μεγάλο φαβορί της βραδιάς, το παιχνίδι survival horror «Alan Wake 2» πήρε τρία βραβεία για την καλύτερη σκηνοθεσία παιχνιδιού, καλύτερη αφήγηση και καλλιτεχνική διεύθυνση.

Αξιοσημείωτοι νικητές

Η τηλεοπτική σειρά του HBO «The Last of Us» κέρδισε το βραβείο της καλύτερης διασκευής βιντεοπαιχνιδιού, το «Cyberpunk 2077» βραβεύτηκε ως το καλύτερο συνεχιζόμενο παιχνίδι και η περιπέτεια γρίφων «Cocoon» κέρδισε στην κατηγορία καλύτερου ανεξάρτητου παιχνιδιού.

Καλύτερο παιχνίδι για κινητά αναδείχθηκε το «Honkai: Star Rail» και καλύτερο παιχνίδι εικονικής / επαυξημένης πραγματικότητας το «Resident Evil Village VR Mode».

Το «Armored Core VI: Fires of Rubicon» κέρδισε στην κατηγορία Best Action Game, το «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom» στην κατηγορία Best Action/Adventure Game, ενώ άλλοι αξιοσημείωτοι νικητές της βραδιάς ήταν τα παιχνίδια «Street Fighter 6» (Best Fighting Game), «Super Mario Bros. Wonder» (Best Family Game), «Pikmin 4» (Best Sim/Strategy Game), «Valorant» (Best Esports Game).

Απονεμήθηκαν συνολικά 31 βραβεία, τα οποία αποφασίστηκαν από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας και από την ψηφοφορία των παικτών από όλο τον κόσμο, η οποία μετράει για το 10% της τελικής βαθμολογίας.

Ανακοινώσεις και αποκαλύψεις

Τα Game Awards είναι ένα μείγμα απονομής βραβείων και preview event, με πολλούς φαν των video games να περιμένουν να δουν νέα τρέιλερ και ανακοινώσεις επερχόμενων τίτλων.

Φέτος είχαν την ευκαιρία να ρίξουν μια πρώτη ματιά στο «Exodus», ένα sci-fi RPG από την Archetype Entertainment, ενώ ο θρυλικός δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών Χιντέο Κοτζίμα αποκάλυψε το «OD» (Overdose), ένα πρότζεκτ στο οποίο συνεργάζεται με τον Τζόρνταν Πιλ, σκηνοθέτη πετυχημένων θρίλερ όπως «Τρέξε!» και «Εμείς».

Αποκαλύφθηκε επίσης ένα ριμέικ του παιχνιδιού του 2013: «Brothers: A Tale Of Two Sons» ενώ προβλήθηκαν νέα πλάνα από τα «Hellblade 2: Senua's Saga» και «Final Fantasy VII: Rebirth».

Τέλος, η Sega ανακοίνωσε ότι αναβιώνει τα κλασικά franchise «Crazy Taxi» και «Jet Set Radio».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ